Neslužbeno: Covid potvrde uvode se u sve državne, lokalne i regionalne institucije

Nacionalni stožer sutra predstavlja nove mjere, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji, najviše toga odnosi se upravo na proširenje upotrebe covid potvrda.

Do sada su one bile potrebne na okupljanjima s više od sto osoba, svadbama, klubovima i sličnim događanjima. U primjenu covid digitalne potvrde neće se ići na sve zatvorene prostore gdje je u upotrebi maska, odnosno one neće biti potrebne u šoping centrima, kafićima i restoranima. Međutim, bit će potrebne na bazenima i fitness centrima.

Po šoping centrima prolazi puno ljudi, no rizika od pretjeranog kontakta nema, dok se preporučene mjere i maska koje su još uvijek na snazi smatraju dovoljnima. No, ukoliko ćete trebati podići neki dokument u ministarstvu ili sličnoj ustanovi, tada će covid potvrda biti potrebna.

Zasad ne bi trebalo doći do smanjivanja osoba na okupljanjima, ali bi moglo doći do ograničavanja radnog vremena do 12.

Sve ostale mjere stoje i dalje, a očekuje se da će najaviti strožu i češću kontrolu za njihovo pridržavanje.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI