NEŠTO SE KUHA Što je poznati arhitekt svjetskoga glasa danas radio na središnjem gradskom trgu

Njegov dolazak u Koprivnicu očito signalizira kako se uskoro kreće s dugo očekivanim natječajem za obnovu Zrinskoga trga


Autor: podravski.hr — 01.02.2019. / 12:26 Aktualno

Hrvoje Njirić s gradonačelnikom Jakšićem ispred gradske vijećnice

Što ugledni hrvatski arhitekt svjetskog glasa Hrvoje Njirić radi u središtu Koprivnice? Naš reporter snimio ga je danas kako u društvu gradonačelnika Mišela Jakšića i njegovih suradnika obilazi najužu urbanu jezgru sa Zrinskim i Jelačićevim trgom te Esterovom ulicom.

Grad ove godine namjerava krenuti u obnovu središnjega gradskog trga, a Hrvoje Njirić na čelu je arhitektonskog studija koji je, među ostalim, projektirao i oblikovao zgradu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, sveučilišnog kampusa Borongaj te cijela zagrebačka naselja Gračani i Markuševac.

U gradskoj upravi neslužbeno doznajemo kako će Njirić vjerojatno biti član povjerenstva za odabir projekta uređenja Zrinskog trga i zato neće sudjelovati u projektiranju, a moguće je da postane i posebni savjetnik koprivničkim vlastima za revitalizaciju šireg gradskog središta.

Hrvoje Njirić jedan je od najuspješnijih i najpoznatijih hrvatskih arhitekata koji kao gost predaje na brojnim sveučilištima u svijetu. Njegov dolazak u Koprivnicu očito signalizira kako se uskoro kreće s dugo očekivanim natječajem za obnovu Zrinskoga trga. (rm)

Hrvoje Njirić u obilasku grada

FOTO: DUBRAVKO VUTUC