Nestvarni prizori: Netko je vozio slalom autom po Stankovom polju kukuruza

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nestvarni prizori dočekali su Stanka Srbljana iz Koprivnice na njegovu polju kukuruza u mjestu Segovina pokraj Ludbrega.

Stanko je pretprošli četvrtak navečer dobio sasvim iznenađujući poziv mještana Segovine, koji su mu prenijeli da se nekakvo vozilo, vrlo vjerojatno automobil, kreće po njegovu polju kukuruza.

Stanko Srbljan

Kako je već bilo kasno, a Stanko je u petak ujutro morao ići na primanje kemoterapije, on je odlučio da će u Segovinu poći sljedeći dan, u petak, kako bi se uvjerio u ove tvrdnje. Mislio je Stanko da je možda netko izletio s prometnice u polje. No, drugi dan nakon dolaska u Segovinu dočekao ga je pravi šok.  Njegovo polje od dva jutra u velikom dijelu bilo je pregaženo.

U čudu je Stanko pregledavao polje i pokušao zaključiti što se dogodilo i još važnije, zašto se to zapravo dogodilo, ali bez prevelikog uspjeha.

– Točno se vide tragovi kuda je automobil prolazio. Vozio se gore-dolje po cijelom polju i bez ikakve dvojbe ovo je namjerni čin. Ne radi se ni o kakvom izlijetanju – rekao je Stanko.

Također, zanimljivo je da su ostale livade i usjevi međaša ostali netaknuti.

– To mi je još čudnije, jer je netko odlučio svoje kretnje ograničiti baš po mom polju. Razmišljao sam tko bi to mogao učiniti. Domaći ljudi kao da su nešto  čuli, ali nitko ništa neće reći. Ni sa kim nisam u zavadi, a u Segovinu dođem samo da obradim polja, ni sa kim gotovo i ne kontaktiram. Stvarno ne vidim razlog ovom nedjelu – objasnio je Stanko.

Ono što Stanka još više boli je da je ovo prva godina otkad polja obrađuje njegov sin.

– Zbog bolesti baš ne mogu raditi i drago mi je da je sin odlučio da će on dalje obrađivati zemlje, a eto što ga je zateklo – u nevjerici objašnjava Stanko Srbljan vlastite nevolje.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji jer je nastala i poveća materijalna šteta, a za počiniteljem se još uvijek traga.

– Nadam se da će ga pronaći i da će se barem utvrditi razlog zašto je ovo netko učinio, jer ne vjerujem da nije nastala šteta i na automobilu počinitelja, stoga je ovaj potez nepoznatog počinitelja još više nejasan – istaknuo je Stanko.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Općina Pitomača proslavila svoj Dan i Vidovo

Općina Pitomača svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Vida. Željko Grgačić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI