NESUĐENI KARAPANDŽA Perspektivni Podravkin kuhar prijatelja ‘oženio’ za 207.000 kuna

Nakon prijevare, Novosel je netragom nestao iz Koprivnice


Autor: podravski.hr — 14.02.2018. / 15:47 Aktualno

Vedran Novosel navodno je kuhar u Njemačkoj

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv Vedrana Novosela (26), bivšeg perspektivnog Podravkina kuhara kojeg se tereti da je koprivničkog poduzetnika Gorana Sabolića na kupoprodaji Podravkinih dionica oštetio za 207.000 kuna. Riječ je o kaznenom djelu prijevare.
Novosel je, prema optužnici, u srpnju 2015. Saboliću predložio da na svoje ime kao zaposlenik te tvrtke za Sabolića kupi 500 Podravkinih dionica u sklopu programa radničkog dioničarstva. Sabolić je pristao i dao mu 150.000 kuna. Riječ je o povlaštenim dionicama na koje su pravo imali samo radnici Podravke, a nosile su čak 30 posto zajamčenog prinosa u tri godine. Podravka se, naime, obvezala da će svakom tko sudjeluje u radničkom dioničarstvu nakon tri godine za svakih deset uplaćenih dionica darovati tri besplatne.
No, Novosel je u veljači 2017. godine, bez Sabolićeva znanja, na Zagrebačkoj burzi odjednom prodao svih 500 dionica i na njima zbog rasta cijene uprihodio oko 207.000 kuna. Potom je netragom nestao iz Koprivnice. Po gradu se priča da je to učinio jer je navodno zapao u kockarske dugove. Jedno vrijeme vodio se kao nestala osoba, ali vrlo brzo je lociran u Zagrebu. Ne zadugo. Pričalo se da je zbrisao u Irsku, a neke informacije govore kako danas radi kao kuhar u jednom restoranu u Njemačkoj.
Da stvar bude gora, Sabolić i Novosel nisu potpisali nikakav ugovor, već su se samo usmeno dogovorili da će dionicama i svim pravima koja proizlaze iz toga upravljati jedino Sabolić. No, Novosel je – s obzirom da su dionice bile na njegovo ime – bez problema promijenio tajni PIN u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu koji mu je omogućio prodaju dionica na burzi.
Inače, za Novosela se govorilo da je jedan od najperspektivnijih Podravkinih kuhara pa su ga neki u šali nazivali i budući Stevo Karapandža. (rm)

Za Novosela su pričali da je bio jedan od najperspektivnijih Podravkinih kuhara

FOTO: ARHIVA