NESVAKIDAŠNJA BAKA Anđelka (72) nogometne utakmice gleda svaki dan i niti jednu ne propušta

Anđelka Šumandl: Uštedjet ću na hrani samo da mogu gledati nogomet!


Autor: podravski.hr — 11.08.2013. / 15:33 Stil

KOPRIVNICA – Anđelka Šumandl (72) u svemu je nesvakidašnja baka. Svakodnevno i strastveno prati nogomet, sve od kvalifikacijskih do završnih utakmica, a u najvažniju sporednu stvar na svijetu uveo ju je suprug prije 55 godina, kad su bili dečko i cura.
– Suprug je bio Virovec i 11 godina igrao je nogomet u Podravcu. Kao njegova djevojka, išla sam na utakmice u kojima je igrao kako bih ga podržala, a uz to me vežu nevjerojatne i prekrasne uspomene – kaže Anđelka te prepričava kako se njen suprug strašno zbunio kad je došla prvi put na utakmicu.
– Bili smo tek nekoliko mjeseci zajedno i došla sam prvi put vidjeti kako igra, a on se toliko zbunio od treme da je zabio autogol. Svi suigrači su ga zafrkavali kako mu je cura zavrtjela glavom, a nama je to ostala jedna slatka anegdota koje smo se rado prisjećali zajedno – kaže u smijehu Anđelka.
Strastvena navijačica našeg Slaven Belupa i zagrebačkog Dinama, prati i sva prvenstva, Prvu hrvatsku nogometnu ligu te sve europske utakmice.
– Kad je Slaven izgubio bod na utakmici s Dragovoljcem, htjela sam uskočiti u televizor koliko sam bila ljuta. Bit ću zadovoljna ako budu na sredini ljestvice, no sumnjam. Jedno su vrijeme imali uzlaznu putanju, ali već dugo vrtoglavo padaju – kaže Anđelka Šumandl te dodaje kako navija i za sve europske klubove u kojima igraju naši nogometaši.
Uskoro će joj isteći ugovor za sportski televizijski paket, no Anđelka kaže kako će ga obnoviti koliko god teško bilo.
– Teško je sad s samo jednom mirovinom, no radije ću uštedjeti na hrani kako bi si platila sportski paket. Utakmice gledam svaki dan, ni jednu ne propuštam i ne mogu zamisliti život bez uzbuđenja s nogometnih terena – kaže Anđelka.

Izvještavaju: DUBRAVKO VUTUC I EMA GREGUREK
Na slici: Anđelka Šumandl ne propušta nijednu utakmicu