Netko lovcima pali čeke: Znalo se dogoditi da nam ih ruše, ali nisu nikad ovako palili!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već neko vrijeme lovci s križevačkog područja imaju problem zbog paljenja njihovih čeka. Naime, u travnju je zapaljena čeka u županijskom lovištu nedaleko od Novog Gloga, a ranije ovog mjeseca u požaru je stradala i čeka kod Svetog Petra Čvrsteca nedaleko od Križevca.

Intenzivno kriminalističko istraživanje još se uvijek provodi, a za komentar smo zamolili predsjednika Lovačkog društva Sveti Hubert Milana Podhraškog.

– Za sada možemo reći da su sigurno namjerno zapaljene dvije čeke na ovom području. Za ovu drugu smo prijavili policiji odštetni zahtjev od 5300 kuna. Ne znam zašto to netko pali, ali pretpostavljam da je zbog nekih loših riječi između lovaca koji su gradili čeke i ljudi na rubovima čijih su površina izgrađene. Većinom su te čeke na nečijem području, ali se uvijek lovci dogovore kad je takav slučaj – rekao je Milan Podhraški te dodao kako su i prije imali problema s rušenjem čeka, ali su to uspjeli sanirati.

Lovci su užasnuti

– Znalo se ranije dogoditi da je sruše, ali nikad nisu palili ovako. Kad zapale ne ostane ništa, a kad su srušili, znali smo ih nekad ponovno sagraditi jer je ostao taj materijal. Stvarno se nadam da se neće ponavljati ove stvari i da će se pronaći počinitelji.

Lovačko društvo Sveti Hubert inače je jedno od aktivnijih te je nedavno i održalo redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je podneseno izvješće o radu društva i izvršnog odbora te je u suradnji s Gradom izrađena lovno gospodarska osnova za područje od 12.000 hektara koje dosad nije bilo  lovno.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI