NETRPELJIVOST Cipelarili im prijatelja, oni ih napali bakljom, odgovor je bio brutalan

Sve se događalo munjevitom brzinom i prava je sreća što je policija bila pripravna zbog osiguranja koncerta


Autor: podravski.hr — 23.06.2018. / 10:23 Nekategorizirano

Ilustracija / Mladić je pretučen i teže ozlijeđen, ali odštetu neće dobiti

Posljednji sukob između romskog stanovništva i mještana Legrada, koji se “ne trpe” već godinama, dogodio se nakon nedavnog koncerta Crvene jabuke u Legradu, koji je održan u sklopu turističke manifestacije pod potporom EU, Europskom pikniku.

Dalibor B. (26) oko 3.30 sati iz čista je mira napao Relju D. (43) koji je pod težinom iznenadnih udaraca pao na tlo. Dalibor ga je nastavio udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a mučki napad sleđa bio je okidač za nesvakidašnju reakciju mladića iz Legrada. Ojađeni napadom, ali i učestalim bazrazložnim maltretiranjem nasilnih Roma, odlučili su uzeti pravdu u svoje ruke. Trojica mladića Ivan L. (26), Marko B. (22) i Ivan J. (22) stigli su Daliboru u dvorište.

Ivan J. u ruci je imao upaljenu baklju i počeo vrijeđati Suzanu B., Daliborovu majku. Dalibor ih je tada počeo naguravati, udarati i vrijeđati. Poletjele su teške riječi, naguravanja i udarci, a pravi pakao nastao je kada je iz kuće sa šipkom u ruci izašao Daliborov rođak Roberto. Vikao je i galamio i krenuo u obračun.

Ivana L. udario je metalnom šipkom po lijevoj ruci, a Marka B. nekoliko puta po glavi i tijelu. Sve se događalo munjevitom brzinom i prava je sreća što je policija bila pripravna zbog osiguranja koncerta. Posljedice bi inače bile znatno teže, a sukob mnogo žešći.

Na nedavnom suđenju na Prekršajnom sudu u Koprivnici nasilni Romi Dalibor i Roberto kažnjeni su s 841 kunom novčane kazne, dok mladići iz Legrada moraju platiti 281 kunu zajedno sa sudskim troškovima. Prekršajno je osuđen i pretučeni Relja zato što je vrijeđao Dalibora dok ga je ovaj tukao. (ke)

FOTO: Ilustracija

Više o ovom sukobu pročitajte u novom izdanju Podravskog lista koji je u prodaji već danas (subota).