NEUNIŠTIVI MIĆO Opet završio u zatvoru jer je vozio pijan i bez vozačke koja mu je davno oduzeta

Policija ga je dosad prijavljivala čak 20-ak puta, a tri puta završio je u zatvoru samo ove godine te je platio desetke tisuća kuna novčanih kazni


Autor: podravski.hr — 21.06.2013. / 16:28 Crna kronika

Ilustracija /

KOPRIVNICA – Mićo (67) iz Malog Poganca ‘po stoti put’ završio je u bjelovarskom zatvoru iz kojeg je nedugo izašao. Vozikao se u utorak Vinogradskom ulicom u Rasinji svojim ‘tamićem’ križevačkih oznaka, a kad su ga koprivnički prometni policajci zaustavili, bio je pod utjecajem 0,57 promila alkohola.
Na kamiončiću mu je utvrđena i lakša tehnička neispravnost – puknuto stražnje “štop” svijetlo, a što je najgore, opet je vozio iako mu je prije osam godina oduzeta vozačka dozvola. Mićo se, kako stoji u pravomoćnoj presudi koprivničkog Prekršajnoga suda, od 18. studenog 2005. godine nije podvrgnuo izvanrednom liječničkom pregledu koji mu je uvjet da dobije svoju vozačku natrag.
No, unatoč tome, Mićo se sa svojim kamiončićem ponaša kao da se ništa nije dogodilo. No, kako je višestruko prijavljivani prekršitelj, na koprivničkom Prekršajnom sudu na koji je u srijedu priveden, nisu imali previše razumijevanja. Sutkinja Đurđica Kenđelić osudila ga je na 15 dana zatvora u koji je odmah nakon suđenja prebačen.
Da stvar bude zanimljivija, iz zatvora je izašao prije samo mjesec dana, a nakon što je primio pravomoćno rješenje, Mićo se obratio sutkinji slegnuvši ramenima:
– Sad ću se bar dobro odmoriti – dodao je prije izlaska iz sudnice.
Iz koprivničke policije doznali smo kako je uhićeni i u zatvor prepraćeni optuženik prava “napast” i velika opasnost na prometnicama. Policija ga je dosad prijavljivala čak 20-ak puta, a tri puta završio je u zatvoru samo ove godine te je platio desetke tisuća kuna novčanih kazni.