NEUTJEŠNA OBITELJ: Našeg Marija (36) više nema. Samo su nam rekli da je poginul

Podravski list profile

Kad su u ponedjeljak navečer u dom obitelji Matešić iz Rašćana, malog mjesta nedaleko od Križevaca, došla dvojica policajaca te Dragici i Tomislavu Matešić rekli što se dogodilo prije nekoliko sati, nastali su šok i nevjerica.

Njihov sin Mario, koji bi u srpnju napunio 36 godina, poginuo je u prevrtanju traktora kod šume Glogovnica na bjelovarskom području, 30-ak kilometara od kuće, radeći kao težak za gazdu iz okolice Križevaca.

Velika obitelj u trenutku je zavijena u crno. Dragica i Tomislav odgojili su petero djece, a tu je i brojna unučad. U utorak je dom u Rašćanima bio prepun bola.

– Bil je jako vredan, sve je radil kaj je trebalo. Puno nam je pomagal. Ja i žena živeli smo s njim i s njegovom bolesnom sestrom, koja se nemre brinuti o sebi, invalid je sto posto. Ne znam kak bumo sad bez njega – bio je neutješan Tomislav, čije je supruga toga dana završila kod liječnika na injekcijama za smirenje.

Suhoparni, kako je to uobičajeno, policijski izvještaj o tragičnom događaju govori kako je 35-godišnji muškarac upravljao traktorom s priključenim prednjim vilicima kada se u jednome trenutku, oko 17.15 sati, zbog neprilagođene brzine te atmosferskih prilika traktor naglo zanio udesno te izletio u desni putni jarak koji je dva metra niži od razine kolnika.

Poginuli Mario (desno)

U trenutku izlijetanja, navodi policija, prednje vilice udarile su u zemlju, a vozač je izletio kroz prednje vjetrobransko staklo i pao između prednje vilice i kotača. – Nakon prvoga udara traktora u zemlju, došlo je do pada traktora na kotače te ponovnog podizanja traktora i zanošenja udesno i ponovnog pada na kotače. Prilikom zanošenja, traktor je prignječio vozača, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće umro – piše u policijskom izvješću.

– Mi ništ ne znamo, samo su nam policajci rekli da je poginul. Znamo i da bu v četvrtak obdukcija, a onda ga bumo v petak pokopali – rekao je otac poginulog mladića jedva susprežući suze.

Slomljena obitelj kaže kako nikoga ne krivi za to što se dogodilo, ali nije joj jasno zbog čega im se vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za koje je radio poginuli Mario nije javio.

– Niti je došel, niti je zval. Mi ga ne krivimo, ali mogel je dojti radi reda. Možda se boji da ga ko ne bi napal. Mi ga ne bi napali, nemamo ništ protiv njega, nije on kriv. Svakome se to može dogoditi – kažu Marijeve sestre i dodaje kako su ga zvale na mobitel, ali se nije javljao.

Osim što su ostali bez voljenog sina i brata, obitelj Matešić ostala je i bez Marijovih prihoda te će teško preživjeti samo s Tomislavovom malom penzijom. Svaka pomoć u teškim trenucima koje proživljavaju dobro bi im došla.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti