Nevenka: Nije me bilo strah tornjaka, spasila sam život svom psu

Nevenka Salaj iz Gole prošli je petak lakše stradala kad su njenog psa napala dva psa pasmine tornjak čiji su vlasnici njeni susjedi. Tornjaci su, priča nam Nevenka, upali u njeno dvorište i odmah su počeli gristi njenog malenog psa, a kako bi ga spasila, pokušavala ih je spriječiti i onda je jedan od njih ugrizao i nju za ruku.

Ova je priča objavljena u Podravskom listu…

– Susjedovi tornjaci često znaju preskočiti ogradu i hodati po ulici, ali dosad nikad nisu napali mog psa. Sreća je da sam bila u dvorištu kad su se zaletjeli na mog ljubimca koji se zbog svog malenog rasta nikako nije mogao obraniti – kaže Nevenka Salaj.

Nevenkin pas bio je sav izgrižen, ali se, srećom, dobro oporavlja od ozljeda. Da se Nevenka nije dobro snašla, najvjerojatnije bi ostala bez svog kućnog ljubimca. 

– Iako su tornjaci ogromni, nije me bilo strah i odmah sam krenula zaštiti svog psa. Nakon napada pozvali smo i policiju, a tek dva dana nakon nemilog događaja vlasnici tornjaka pitali su mog sina jesam li dobro. Mene je jedan od njih samo malo „zahvatio“ po ruci pa sam i ja dobro prošla u tom obračunu – kaže Nevenka Salaj. 

Vlasnici tornjaka odbili su nam dati bilo kakvu izjavu, a na kraju će morati platiti novčanu kaznu jer svoja dva psa nisu držali pod nadzorom. 

Već duže roditelji školaraca iz Gole upozoravaju na problem pasa koje vlasnici drže bez nadzora odnosno dopuštaju da se šeću po ulici, a ovaj slučaj ponovno je izazvao njihovu zabrinutost. Djeca na putu do škole, upozoravaju roditelji, moraju se susresti sa psima na ulici, što kod većine najmlađih školaraca izaziva veliku nelagodu. 

Komunalni redar je, ističe Marijan Lukčin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gola, u više navrata obišao sve ulice i upozorio vlasnike čiji su psi bili na ulici bez nadzora.

– I mi želimo da se ovaj problem čim prije riješi jer smo svjesni da kod najmlađih mještana psi na ulici izazivaju strah. Nažalost, imamo nekoliko sumještana koji uporno zanemaruju naša i upozorenja komunalnog redara – kaže Marijan Lukčin.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI