Neviđen slučaj u Đurđevcu: Zatajili rođenu braću zbog podjele majčine imovine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nevjerojatna obiteljska priča stiže nam iz Đurđevca ovih dana. Naime, dvije su sestre i jedan brat, optuženi su da su zatajili da im je majka imala još dvoje braće, sve kako bi im ostavinskom raspravom pripala veća imovina. Općinsko državno odvjetništvo uložilo je žalbu na presudu suda koji ih je oslobodio zbog navedene prijevare. Drugostupanjski sud žalbu je uvažio i sad će im se ponovno suditi.

-Optužnicom se okrivljenike tereti da su na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika u Đurđevcu svjesno zatajili da je pokojnica, osim njih, imala još dvoje djece, koji su zbog toga bili isključeni iz kruga nasljednika i nisu naslijedili pokojničinu imovinu – navode tužitelji i dodaju:

-Županijski sud u Varaždinu ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice te donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe – navode.

Općinski sud u Koprivnici dužan je, priopćilo je državno odvjetništvo, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti te donijeti novu odluku.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI