NEVIĐENI VANDALIZAM Bilo im dosadno pa ukrali konje i prošetali ih središtem grada, epilog priče je nevjerojatan

Kad su mu prijatelji pomagali u potrazi za kojima, pametne životinje same su našle put do svojeg gazde


Autor: podravski.hr — 08.09.2018. / 15:06 Aktualno

Konji Vinka Nenada bili su predmet bezobzirne spačke

Svake godine u dane proslave ludbreške Svete Nedjelje dogodi se neka krađa ili vandalizam. Ove su godine vandali u „kreativnosti“ premašili same sebe. Naime, usred noći sa subote na nedjelju nekolicina dokonih Ludbrežana odvezala je dva konja i prošetala ih središtem grada. Kad su im jadne životinje dojadile, pustili su ih da lutaju po Centru svijeta.

Sve to se dogodilo vlasniku konja Vinku Nenadu, koji je svoje mezimce odveo u Ludbreg kako bi zainteresirani posjetitelji mogli na njima jahati. No, neki su ovu ponudu zamisli kao samoposlugu.

– Probudio sam se i vidio da mi nedostaju dva konja. Odmah sam se dao u potragu, a netko od mještana rekao mi je da je vidio konjski izmet u središtu grada. Odmah sam znao da sama bio žrtva neukusne spačke. Vidljivo je da su konji bili odvezani namjerno te se nisu sami oslobodili lanaca – objasnio je Vinko Nenad, vlasnik konja iz Murskog Središća.

Konji su sami došetali natrag

Kad su mu prijatelji pomagali u potrazi za kojima, pametne životinje same su našle put do svojeg gazde.

– Kad sam se vraćao natrag do svoje pozicije gdje sam se utaborio, misleći da sam ostao bez svojih ljubimaca, zatekao sam svoje konje kako pasu travu u blizini mjesta gdje su bili zavezani. Odmah mi je laknulo jer ove životinje mnogo znače meni i obitelji, tako da bismo bili jako tužni da su nestali – objasnio je Vinko Nenad. (md)

FOTO: Nikola Wolf