Neviđeno: Nogometaši podravskog kluba na utakmicu krenuli autom – napušeni!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prometni su policajci prošle nedjelje na cesti između Ždale i Repaša oko 14.20 sati zaustavili dvojac u automobilu zagrebačkih oznaka te su im pronašli marihuanu. Automobilom je upravljao 30-godišnjak, a kao putnik u automobilu bio je 28-godišnji mladić. Kako su se policajcima učinili sumnjivi, vozača su odlučili testirati na droge.

Ovaj članak objavljen je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Preliminarni test na prisutnost droga bio je pozitivan za vozača, no on je odbio daljnje testiranje na prisutnost droga, preciznije, odbio je vađenje krvi i urina. Time je počinio mnogo gori prometni prekršaj i tako neizravno priznao da je vozio pod utjecajem opojnih droga. Zašto bi inače odbio testiranje ako nije bio pod utjecajem nekih zabranjenih supstanci. Kod njegova kompanjona (28) policajci su pronašli manju količinu marihuane i drobilicu. Riječ je o priboru koji koriste konzumenti marihuane kako bi što sitnije i pravilnije ‘posolili’ duhan tom zakonom zabranjenom opojnom biljkom.

FOTO Ilustracija

Priča s kakvom se u posljednje vrijeme dosta često susrećemo u policijskim službenim izvješćima ne bi odudarala od prosjeka i ne bi bila posebnija od drugih da nismo saznali kako se zapravo radi o dvojici nogometaša županijskog drugoligaša Podravca iz Torčeca sa zagrebačkog područja. Njihov klub igrao je trening-utakmicu u Ždali protiv Fugaplasta, a dečki su putovali put Ždale prije nego što su ih pola sata prije utakmice uhvatili policajci.

Krajem tjedna nazvali smo predsjednika Podravca iz Torčeca Ivana Kovača za komentar. Nije bio previše zadovoljan što se njegov klub spominje u negativnom kontekstu u toj priči, no nepobitna je činjenica da su upravo igrači njegova kluba uhvaćeni u nezgodnom prekršaju. Kako je rekao, klub protiv dvojice svojih igrača ne misli poduzimati nikakve stegovne postupke.

– Ne mislimo protiv njih poduzimati nikakve sankcije. Mi smo amaterski klub, a to što su napravili to je njihova privatna stvar – kratak je bio predsjednik Podravca iz Torčeca Ivan Kovač.

Za komentar smo upitali i tajnika Županijskog nogometnog saveza Danijela Lončara.

– Sasvim slučajno i ja sam doznao da je dvojac Podravca iz Torčeca uhvaćen prije utakmice zbog marihuane. Moram priznati da se sada prvi put susrećemo s takvom situacijom i mislim da po našim pravilima i propisima ne mogu nikako odgovarati. Druga stvar da su oni bili na utakmici u dresu pa da su učinili neki zakonom zabranjeni prekršaj, no nisu – kazao je Danijel Lončar.

Policijski službenici nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja zagrebačkog dvojca nisu utvrdili elemente kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, već samo prekršaja. Zbog odbijanja utvrđivanja prisutnosti droga 30-godišnjak je zaradio prekršajnu prijavu zbog nedjela u prometu, dok je njegov 28-godišnji suputnik prekršajno prijavljen zbog posjedovanja manje količine marihuane namijenjene za vlastitu upotrebu. Odgovarat će na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Obavijest korisnicima plina

Svi korisnici koji su do 25. ožujka 2021. godine potpisali ugovor s Koprivnica opskrbom za javnu opskrbu plinom, a koji su na kućne adrese s

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI