Neviđeno u Podravini: Majka Karlu nije dala auto pa joj je razbio vrata i zadnji far!

Karlo (19) iz okolice Ludbrega mladić je s kojim njegova obitelj ima podosta problema. Premda vrlo mlad, nanizao je nekoliko prekršaja obiteljskog nasilja nad svojim najbližima. Posljednji takav ružan događaj zbog kojeg je završio na sudu zbio se krajem prošle godine u jednom mjestu nadomak Ludbrega.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Karlo je, kako navodi presuda Općinskog suda u Varaždinu, 3. prosinca oko 15.40 sati, revoltiran time što mu majka nije dala očev auto kako bi se odvezao do djevojke, najprije počeo vikati i galamiti po dvorištu.

Poludio na majku

– Zašto mi ne daš auto, sve ću porazbijati – grmio je na majku obijesni Karlo iz sveg glasa. Zatim je više puta nogom udario i razbio zadnji desni far na očevu volkswagenu i staklo na ulaznim vratima kuće.

Zbog njegova ponašanja, ali i majke koja je bila uznemirena i uplašena sinovim ponašanjem, netko od članova obitelji pozvao je policiju. Karlo je nakon toga uhićen i zadržan u postaji. Premda mu je to treći prekršaj unatrag tri godine i drugi zbog obiteljskog nasilja, Karlo je kažnjen s 3000 kuna. Kako je uhićen i zadržan u postaji, kazna mu je umanjena za 600 kuna, a ako u roku od dva mjeseca uplati 1600 kuna, što je iznos od dvije trećine kazne, ona će mu biti uvažena kao uplaćena u cijelosti. Mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Okrivljeni Karlo na sudu je rekao kako je tog poslijepodneva htio otići k curi kamo bi ga vozio njegov prijatelj kako se s njim dogovorio. No, tada je majku zamolio automobil, što mu ona nije dopustila.

– To me razljutilo pa sam izlazeći iz kuće malo jače udario vratima tako da se razbilo staklo. Kako je auto stajao na dvorištu ispred, nogom sam udario po zadnjem desnom svjetlu koje se razbilo. Na majku nisam vikao, nisi sam rekao da ću sve porazbijati. Policija je pozvana zato što sam oštetio automobil – rekao je Karlo na sudu i dodao kako se želi što prije maknuti te da odlazi raditi u Njemačku.

Stala u obranu sina

Njegova majka, premda ima posla s lošim temperamentom sina, kao majka stala je zaštitnički u njegovu obranu. Rekla je na sudu kako nema potrebe da mu se izriču zaštitne mjere, a mogao je čak zaraditi i udaljenje od doma. Rekla je kako je Karlo dotad bio dobar te da ne zna zašto je tako reagirao. Htio je autom otići djevojci u susjedno selo što mu ona nije dopustila, i zatim je razbio zadnje desno svjetlo na automobilu. Njegov otac koji je vlasnik automobila, radi na moru, nema ga kod kuće. Nakon toga je Karlo, kako je rekla majka, ljutito otišao. Navela se kako se ne sjeća da je Karlo vikao da će sve razbiti.

No, sutkinja Općinskog suda u Varaždinu uzela je u obzir i policijski zapisnik nakon što su ludbreški policajci intervenirali zbog dojave člana obitelji o nasilju. Taj je član obitelji policiji opisao što se sve dogodilo, između ostalog, da je Karlo i vikao na svoju majku i prijetio da će sve porazbijati.

Tražili psihosocijalni tretman

Kako je Karlo priznao nedjelo, nezaposlen je i nikakvog imovnog stanja, sutkinja ga je kaznila blaže od zakonskog minimuma propisanog za ponavljače prekršaja. Policija je predložila sudu da se okrivljeni Karlo uz kaznu podvrgne i psihosocijalnom tretmanu i obveznom liječenju od ovisnosti (u prijedlogu nisu naveli o kojoj ovisnosti je riječ), no sutkinja je takav prijedlog odbila zato što je do sada bio kažnjavan kao maloljetnik te su prema njemu do sada bile primjenjivane takve odgojne mjere, te da je novčana kazna za njegovo kažnjavanje u ovom slučajnu dovoljna pravna sankcija.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI