NEVIĐENO Vedrana (40) policija naganjala po Križevcima. Kad su ga zaustavili, uslijedio je šok

Bio je 14 dana u zatvoru i mora platiti 26.100 kuna kazne


Autor: podravski.hr — 25.01.2018. / 10:39 Crna kronika

Ilustracija / Policija je zatekla totalno pijanog mladića

Teško je pobrojati sve prometne prekršaje koje je počinio osebujni Vedran (40) vozeći ljetos peugeot križevačkim ulicama. Toliko je ‘sagriješio’ da je odmah bio uhićen i strpan u zatvor na 14 dana, a ovaj tjedan stigla mu je i novčana kazna: 26.100 kuna.
Vedran je lani u kolovozu zatečen oko 1.30 sati ujutro u Križevcima kako ‘nesuvislo’ upravlja automobilom. Ustanovili su to policajci koji su se baš tog časa vozili iza njega u službenom vozilu. Ono što je na koncu ustanovio Prekršajni sud u Bjelovaru, rijetko se viđa.
Prvo, ustanovljeno je kako je Vedran te noći prošao kroz crveno na semaforu i prava je sreća da nikoga nije pokupio. Drugo, vozio je slalom križevačkim ulicama, glavinjajući lijevo-desno, pa ga policajci nikako nisu uspijevali prestići. Treće, nije uopće reagirao na rotirajuća policijska svjetla i blještavu oznaku ‘stop policija’.
Četvrto, kad je konačno zaustavljen u Zagrebačkoj ulici u Križevcima, policajci su primijetili da nije bio vezan. Peto, nije imao prometnu, a bogme ni vozačku jer nikad nije ni polagao za upravljanje motornim vozilima.
I šesto, napuhao je nevjerojatnih 3,15 promila alkohola! To se doista rijetko viđa.
Vedran je na Prekršajnom sudu priznao pijanstvo, ali odlučno je odbacio navode da je prešao na crveno, da se nije želio zaustaviti na policijske znakove te da nije bio vezan.
– Auto nije moj, već od prijatelja s kojim sam te večeri malo izašao u provod. Kako je on bio prilično pijan, zamolio je mene da mu prebacim auto do kuće, što sam prihvatio jer sam mu želio učiniti uslugu – ispričao je vozač.
No, ostalo je nejasno tko je te večeri doista bio pijaniji i manje sposoban za vožnju – on ili njegov prijatelj, vlasnik vozila.
Dvoje policajaca koji su te noći naganjali Vedrana po Križevcima potvrdilo je sve navode iz prekršajne prijave pa sucu nije preostalo ništa drugo nego ga pošteno ‘oplesti’ po džepu. I zabraniti mu na godinu dana upravljanje motornim vozilima B kategorije. Koliko je ta mjera svrsishodna, teško je reći jer Vedran nikad nije imao vozačku i teško da će je ikad imati. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA