Neviđeno zlodjelo u Koprivnici: Netko je orezao grane i skrivio smrt nedužnih ptica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prijatelji životinja, udruga koja objavljuje i na društvenoj mreži facebook upravo je priopćila kako su dobili dojavu o pomoru ptičica u Koprivnici.

“Dobili smo informaciju da je 13. svibnja u Koprivnici kod Kolodvorske ulice izvršena radnja rezanja grana na dvije platane. Na spomenutim se platanama nalazio velik broj gnijezda vrana gačaca. U gnijezdima su se nalazili nedavno izlegli gačci (ptice iz porodice vrana op.a.) te jaja.”, navode i dodaju:

“Nakon rezanja grana, gnijezda su pala na tlo što je prouzročilo smrt velikog broja nedavno izlegnutih ptića, uništavanjem jaja i ozlijedom poletaraca. Prebrojano je najmanje 20 umrlih ptica.”

Ističu kako se tim činom prekršilo više stavki nekoliko zakona, a sam čin krajnje je nehuman i za svaku osudu.

“Prijava je poslana Državnom inspektoratu te se nadamo da će se nakon obavljenog nadzora provesti propisane radnje.”, dodaju.

FOTO Prijatelji životinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI