Neviđeno zlodjelo u Koprivnici: Netko je orezao grane i skrivio smrt nedužnih ptica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prijatelji životinja, udruga koja objavljuje i na društvenoj mreži facebook upravo je priopćila kako su dobili dojavu o pomoru ptičica u Koprivnici.

“Dobili smo informaciju da je 13. svibnja u Koprivnici kod Kolodvorske ulice izvršena radnja rezanja grana na dvije platane. Na spomenutim se platanama nalazio velik broj gnijezda vrana gačaca. U gnijezdima su se nalazili nedavno izlegli gačci (ptice iz porodice vrana op.a.) te jaja.”, navode i dodaju:

“Nakon rezanja grana, gnijezda su pala na tlo što je prouzročilo smrt velikog broja nedavno izlegnutih ptića, uništavanjem jaja i ozlijedom poletaraca. Prebrojano je najmanje 20 umrlih ptica.”

Ističu kako se tim činom prekršilo više stavki nekoliko zakona, a sam čin krajnje je nehuman i za svaku osudu.

“Prijava je poslana Državnom inspektoratu te se nadamo da će se nakon obavljenog nadzora provesti propisane radnje.”, dodaju.

FOTO Prijatelji životinja

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI