Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nevjerojatan slučaj našeg Mirka: Vozio se kilometrima sa zapaljenim traktorom

Imbriovčanin Mirko Punek (88), kao i gotovo svakog dana, sjeo je na svoj traktor i zaputio se kući. Ovaj put, prošli utorak, bio je u Đelekovcu u banci kako bi podigao novac te je krenuo doma. Vozio se traktorom županijskom cestom i baš ništa mu nije bilo čudno.

Mirko Punek (desno)

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Djelatnice trgovine u Imbriovcu, koja je blizu njegova doma, vidjele su dim iz stražnjeg dijela traktora i odmah pozvale vatrogasce te upozorile Mirka. Čim je parkirao vozilo u svoje dvorište i sam je shvatio da je imao dosta sreće. Naime, očito su se „zapalile“ kočnice i pravo je čudo da nije došlo do većeg izbijanja vatre. Svi su pohitali po kante vode i krenuli gasiti požar.

Djelatnice trgovine u međuvremenu su nazvale i vatrogasce, a na mjesto događaja stigli su đelekovečki dobrovoljci pa čak i profesionalci iz Javne vatrogasne postrojbe iz Koprivnice. Nasreću nisu imali mnogo posla. Na očevid je ubrzo stigla i koprivnička policija.

– Kadilo se, al nisam videl sve dok nisam došel doma u dvor. Čul se i miris od toga, a prije mi ništ nije bilo čudno. Zišel sam s traktora i onda sam tek videl kaj se događa – rekao nam je Mirko Punek o kojem smo već pisali u Podravskom listu, i to upravo zbog njegova traktora.

Naime, kako nam je rekao, ima problema kad su domaće utakmice Borca iz Imbriovca jer mu autima prepriječe izlaz, ali i ulaz na njegovu livadu. Nekoliko se puta i verbalno, čak malo i fizički, zakačio s navijačima.

– Trojica mladića bez imalo poštovanja skočila su na moj traktor i počeli su mi govoriti da se nemam što buniti i da ću dobiti batine. Nisam se splašil i iako imam 87 godina, nekak’ sam smogel snage da ih svu trojicu odgurnem i jasno im pokažem da nemaju pravo penjati se na moj traktor i još mi prijetiti na mojoj livadi – kazao nam je lani Mirko Punek.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email
NAKON 45 GODINA BAVLJENJA PČELARSTVOM

Pčelar Božidar Gložinić odlučio je prodati kamion s pčelama: “Više ne mogu prodati med…”

Tužna vijest

Umro Vjekoslav Flamaceta

kreću radovi

Ugradnjom dizalice topline Osnovna škola Đurđevac postat će u potpunosti energetski neovisna!

Nalaze se u pritvoru

Vršnjaci prebili mladića u koprivničkom parku, teško je stradao

Detalji nesreće

U prometnoj na Podravskoj magistrali čak šest ozlijeđenih!

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI