NEVJEROJATNA KRAĐA Upali u krug komunalca i ukrali 20-ak tona težak stroj vrlo burne prošlosti

Od vremena kada je odlagalište sanirano, taj stroj težak dvadesetak tona stajao je na livadi


Autor: podravski.hr — 05.09.2018. / 10:09 Crna kronika

Ukraden je buldožer s fotografije koji je na odlagalištu Meka zatrpavao smeće/Arhiva

Ludbreško komunalno poduzeće Lukom prijavilo je policiji krađu buldožera. Radi se o stroju koji je stajao na livadi u Ulici Ivana Gundulića, blizu nekadašnjeg odlagališta otpada Meka. Tamo je taj stroj služio za zatrpavanje smeća.

Od vremena kada je odlagalište sanirano, taj stroj težak dvadesetak tona stajao je na livadi.  Radi se, dakako o vrlo neobičnoj krađi, jer upaliti stroj od 20 tona koji već godinama nije radio i neopaženo njime doći do „sigurnog mjesta“ sigurno nije lako. Također, ukradeni buldožer ima zanimljivu prošlost. Naime, zbog njega je bivši direktor Lukoma, Igor Franolić zaradio kaznenu prijavu, u kojoj je navedeno da je ovim buldožerom nelegalno zamijenio jedan drugi stroj koji je tada bio u vlasništvu Lukoma. Optuživali su ga da je time sebi pribavio korist, jer je stroj koji se sada nalazio na Meki i koji je ukraden bio veće vrijednosti. U međuvremenu je kaznena prijava odbačena, a misteriozno je proteklih dana nestao i taj buldožer.

Kako je, samo tako, mogao nestati Lukomov stroj težak 20-ak tona?

– U vremenu od 20. kolovoza do 4. rujna, u Ulici Ivana Gundulića u Ludbregu, nepoznati je počinitelj otuđio uskladišteni neregistrirani buldožer, vlasništvo komunalnog poduzeća sa sjedištem u Ludbregu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela – poručili su nam iz Policijske uprave Varaždinske. (md)

FOTO Arhiva