KAD SE PRIRODA POIGRA Marina ima pile s tri noge: ‘Moj neobični tronožac miljenik je cijele obitelji’

Piliće koje uzgaja kupila je u Veterinarskoj apoteci


Autor: podravski.hr — 10.06.2018. / 10:00 Stil

Picek s tri noge na imanju u Đurđevcu

Marina Ivandija iz Đurđevca u svom kokošinjcu ima pilića s tri noge. Da ima čudo od piceka, Marina je shvatila tek nakon četiri tjedna kad je prvi put uočila i treću nogu koja mu je izrasla u predjelu trtice.
– Piliće koje uzgajam kupujem u Veterinarskoj apoteci i ne legu se na mom imanju. Kad sam kupila ovaj turnus pilića, bili su stari tek nekoliko dana i ispočetka na mojem “tronošcu” nije bilo ništa neobično. Tek nakon četiri tjedna bilo je vidljivo da jedan pilić ima i treću nogu – priča nam Marina Ivandija.
Za čudo, dodaje ona, vjerojatno je zaslužna genetika. Treća noga piliću ne remeti razvoj pa po težini ne odskače od ostalih.
– Očito treća noga nije mana piliću jer se dobro nosi s ostalima. Tu treću nogu ne koristi za hodanje i ona mu je samo svojevrsni ukras – kaže Marina Ivandija.
Godinama se Marina bavi uzgojem pilića i nikad dosad nije ni čula za slučaj pilića s tri noge. Zbog toga je posebno ponosna na svoje čudo.
– Ne odvajam ga od ostalih pilića, a sad više ni nema potrebe jer je razvijen kao i svi iz ovog turnusa. Kako je doista poseban, njemu posvećujem više pažnje i normalno je da je on sad miljenik na našem imanju. Svi se nadamo da će dugo poživjeti i da će atrakcija u našem kokošinjcu potrajati – kaže Marina Ivandija. (db)

Marina Ivandija u svom kokošinjcu ima neobičnog ljubimca

FOTO: ĐURO GRČIĆ