NEVJEROJATNO Pogledajte fotografiju zbog koje je naš urednik i novinar zaradio policijsku prijavu

Dobio sam prijavu zbog satirične fotografije koju su na Facebooku podijelili i deseci drugih osoba - ogorčen je naš urednik


Autor: podravski.hr — 21.06.2018. / 16:06 Aktualno

Poznati odvjetnik Krunoslav Kunštić (lijevo) uspio je obraniti neobranjivo

Malo je reći da je obitelj našeg novinara i urednika bila šokirana kad su im u ponedjeljak, nešto prije 15 sati, u kuću banuli policajci s pozivom na obavijesni razgovor zbog počinjenja nedjela iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Naš urednik Karlo Eisenbeisser u tom času je bio na poslu, pa su ukućani bili zaprepašteni policijskim pozivom.
No, Karlo se ovaj četvrtak s policije doista vratio s neugodnom vijesti – policajci su protiv njega nakon razgovora doista podignuli optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 4. istog zakona. A taj članak kaže: “Zabranjena je izravna i neizravna promidžba izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i promidžba droga na bilo koji drugi način”.
Razlog zbog kojeg je prijavljen i način na koji je to napravljeno potpuno je apsurdan i nevjerojatan. Prijavu protiv Karla podnijela je podravska poduzetnica, bivša vlasnica Sexy shopa Emanuela Betlehem Lončarić (37), protiv koje je nedavno podignuta optužnica zbog “kaznenog djela protiv zdravlja ljudi – neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama”. Naš novinar i urednik crne kronike pisao je tome, a tekst smo objavili i možete ga pročitati OVDJE.
Premda se osobno uopće ne poznaju, srdita je poduzetnica – očito kako bi mu napakostila – Eisenbeissera prijavila da je na svojem Facebook profilu podijelio fotografiju sa satirične stranice ‘Ne sjećam se’ na kojoj se na nečijem dlanu vidi nešto nalik na avion od papira i natpis: Prvi F-16 sletio na Pleso.

Sporna fotografija s Facebooka zbog koje je naš novinar zaradio policijsku prijavu

To je policiji bilo dovoljno da odmah postupi po prijavi kontroverzne poduzetnice koju Državno odvjetništvo tereti da je u Sexy shopu mladima prodavala sintetsku drogu, tzv. osvježivače prostora. Karlo će, dakle, morati na sud zbog dijeljenja šaljivog sadržaja. I to po kratkom postupku.
– Priča je doista nevjerojatna. Dobio sam prijavu zbog satirične fotografije koju su na Facebooku podijelili i deseci drugih osoba. I to ja, novinar koji godinama izvještava upravo o zlouporabama droga. I sad mi prijeti kazna do čak 55.000 kuna. Nevjerojatno u kakvoj državi živimo – bio je danas ogorčen naš novinar čiji je jedini krimen to što je pisao o optužnici protiv osvetoljubive poduzetnice koju uskoro čeka suđenje.
FOTO: NIKOLA WOLF i FACEBOOK