NEVOLJA NA NEVOLJU Bivši načelnik vozio pijan, auto koji je umalo izgubio zbog duga za parkiranje

Ovih dana Visoki prekršajni sud kaznu mu je umanjio za tisuću kuna, no zbog (ne)korištenja zaštitnog pojasa morati će ponovno na sud


Autor: podravski.hr — 05.04.2018. / 19:30 Crna kronika

Ilustracija / Nije se proslavio naš subotnji rekorder

Visoki prekršajni sud djelomično je uvažio žalbu Mladenu Verniću (54), bivšem dugogodišnjem HDZ-ovom načelniku općine Legrad, koji je prošle godine zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjen s nešto više od 6.000 kuna, a vozačka dozvola oduzeta mu je na tri mjeseca. Nakon što mu je izrečena kazna, Vernić se žalio na presudu. Ovih dana Visoki prekršajni sud kaznu mu je umanjio za tisuću kuna, no zbog nekorištenja zaštitnog pojasa morati će ponovno na sud. U obrazloženju odluke Visokog prekršajnog suda zaključeno je kako prekršajni sud nije naveo na temelju kojih je dokaza presuđeno kako Vernić nije bio vezan. On sam je kategorički tvrdio kako je koristio zaštitni pojas.

 

Bivši načelnik Mladen Vernić

 

Policajci su Vernića zaustavili 27. svibnja prošle godine u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici gdje je pijan, s 1,57 promila, oko 23 sata navečer upravljao svojim BMW-om. Vjerojatno ga policajci ne bi ni zaustavili da Vernić nije svojom ‘pilom’ vozio lijevo-desno, prelazeći na suprotnu stranu kolnika.

Sutkinja Dubravka Končar-Brodarić prošle godine u rujnu proglasila ga je krivim i kaznila sa 6130 kuna zajedno sa sudskim troškovima i uz visoku kaznu na tri mjeseca oduzela mu vozačku dozvolu. Kako Vernić ima prijavljeno prebivalište u Selnici Podravskoj, no tamo ne živi, sudski dostavljači nisu mu mogli uručiti poziv na suđenje, tako da se na zakazanom ročištu nije pojavio. Na temelju dokaza koji su joj dostavili koprivnički prometni policajci, sutkinja je Vernića proglasila krivim i znatno ga ‘opalila po džepu’.

O Verniću smo pisali i nedavno kada mu je prijetila ovrha nad istim BMW-om zbog smiješnog duga za parkiranje od 75 kuna. Zaradio je Vernić nekoliko kazni za parkiranje na varaždinskom području, a troškovi su se popeli, uz kamate, na 1800 kuna. Varaždinski koncesionar parkirališta Crtorad nekoliko se puta pokušao naplatiti s njegova bankovnog računa, no na računu nije bilo dovoljno novca. Pretragom imovine utvrđeno je kako posjeduje BMW iz 2007. godine i njegovom prodajom Crtorad je pokušao doći do svog novca. Pokrenuta je i ovrha i Općinski sud u Koprivnici donio je rješenje o pljenidbi automobila. No, ni u ovom slučaju sud nije mogao dostaviti odluku o zapljeni automobila jer Vernića nikada nije bilo kod kuće. Tek nakon nešto manje od godine dana Vernić je podmirio dugovanje koje je imao. (ke)

FOTO: ARHIVA