NEVOLJE KRIŽEVAČKOGA KRALJA ŠLJUNKA Banka mu prodaje šljunčaru vrijednu 66,6 milijuna kuna

Kredit ne plaćam tek tri, četiri mjeseca i odmah mi prijete ovrhom, žali se Davor Lukačić koji se ipak nada dogovoru sa Zagrebačkom bankom


Autor: podravski.hr — 18.01.2013. / 10:47 Aktualno

DRNJE – Zagrebačka banka rasprodaje imovinu vrijednu čak 66,6 milijuna kuna u vlasništvu Davora Lukačića, poduzetnika iz Kloštra Vojakovačkog, te Hidroelektre niskogradnje iz Zagreba.
Riječ je o eksploatacijskom polju šljunka i pijeska površine 62 hektara, poznatijem pod nazivom Autoput, na području općine Drnje kod Koprivnice. Zaba planira rasprodati vrijednu imovinu na temelju založnog prava iz 2006. godine za kredit vrijedan 520.000 eura.
Lukačićevu šodranu Općinski sud u Koprivnici namjerava prodati na javnoj dražbi koja bi se trebala održati 26. veljače. No, Lukačić upozorava kako mu Zaba prijeti ovrhom zbog tek milijun kuna duga.
– S plaćanjem kredita kasnim tri, četiri mjeseca i odmah mi prijete ovrhom. Pa ima u našoj državi onih koji su dužni milijune i milijune pa se njih ne razvlači po novinama. Nadam se da ću dug uspjeti podmiriti do ročišta – ogorčen je križevački kralj šljunka.
Bilo bi suludo, ističe on, prodavati imovinu vrijednu 66,6 milijna kuna zbog duga od milijun kuna. Uvjeren je kako do javne dražbe neće doći te da će s bankom pronaći neko rješenje.
– Krajem prošle godine dogodilo mi se veliko zlo, bio sam poplavljen i pretrpio sam velike štete na radilištu zvanom Autoput. Građevinski sektor je u velikoj krizi, ljudi su mi dužni pa ni ja ne mogu na vrijeme izvršiti obaveze prema bankama – poziva Lukačić na razum.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ