NEZABORAVNO ISKUSTVO: Đurđevčani nedaleko neviđenog terorističkog napada

Podravski list profile

Đurđevčani Jasna Horvat Vlahović i suprug Igor bili su na proputovanju u Šri Lanki u vrijeme terorističkog napada na Uskrs u kojem je ubijeno 321 i ozlijeđeno 500 ljudi. U trenutku napada u glavnom gradu Colombo turistička grupa u kojoj su bili Jasna i Igor bila je na izletu u džungli.

– Za napad smo doznali od našeg vodiča i kako smo bili u džungli, nastavili smo s uobičajenim programom. Kad smo na kraju dana stigli u hotel, saznali smo sve detalje napada, i to preko agencije i medija. Sve nas je šokirao teroristički čin, a moramo reći da naša sigurnost ni u jednom trenutku nije bila upitna. Mi smo s kumovima u Šri Lanku stigli tri dana prije napada – priča nam Jasna Horvat Vlahović.

Supružnici Vlahović ostali su do kraja putovanja

U hotelima su sreli puno Hrvata te su doznali da, srećom, nitko od naših državljana nije stradao u stravičnom napadu. U nedjelju nakon napada, dodaje Jasna, bio je uveden policijski sat te su bile prekinute sve veze s ostatkom svijeta, no uspjeli su javiti najužoj rodbini da nisu bili blizu crkava i hotela koji su bili na meti terorista.

– Imali smo poziv i veleposlanika Hrvatske iz New Delhija koji nam je ponudio bilo kakvu pomoć ako je potrebna. Bez obzira na napad nismo razmišljali o tome da se odmah vratimo u Hrvatsku pa smo doma stigli jučer, u nedjelju, kao što je bilo i predviđeno putovanjem. Osim što je policija bila na cesti, mi nismo imali osjećaj da se dogodio stravičan napad jer su Šrilančani i dalje bili ljubazni i trudili su se biti najbolji domaćini – kaže Jasna Horvat Vlahović.

Avantura je obuhvatila i jahanje slonova

Nakon napada o situaciji u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, grupa je stalno dobivala informacije od vodiča koji je Šrilančanin.

– Sami Šrilančani bili su iznenađeni nastalom situacijom jer je to bio napad na manjinu, a odnosi između hindusa i budista napeti su. Žao nam je ljudi koji su izgubili svoje najmilije, a još se nisu oporavili od posljedica građanskog rata i tsunamija. Napad je kod njih izazvao veliku zabrinutost i boje se daljnjeg razvoja situacije te se nadaju da se takvo nešto neće više ponoviti jer su dosad zbog svih sukoba dosta propatili. Šrilančani su inače jako srdačni, a zemlja je raznolika i puna prirodnih ljepota – zaključila je Jasna Horvat Vlahović.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti