Nezadovoljstvo u Đurđevcu: Novim rotorom se još više narušila sigurnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novoizgrađeni kružni tok u gradskom kvartu Peski na raskrižju ulica Antuna Radića, Grkinske i Matije Gupca vozačima zadaje probleme, piše u novom izdanju Podravskog lista.

Cesta u samom kružnom toku je, ističu vozači, preuska i to je najveća pogreška projektanata. Zbog preuske ceste vozači su prisiljeni prolaziti po popločenom krugu, a vozači autobusa i kombija često znaju zapeti u samom kružnom toku, što ogrožava sigurnost.

– Prostora za širu cestu je bilo i nikome nije jasno zašto su projektanti odredili velik popločeni krug po kojem su vozači prisiljeni prolaziti. Cilj je bio usporiti promet, ali i dalje neodgovorni vozači koji dolaze iz smjera centra mogu nagaziti na gas. Ista je situacija i s vozačima koji dolaze iz Grkinske i kojima je svejedno hoće li proći preko popločenog kruga. Da je tako potvrđuju i tragovi guma na popločenom krugu prema kojima je vidljivo da ima onih koji prolaze preko cijelog kruga – ističe Martin Cestar.

Pitanje je vremena, dodaje Cestar, kad će se na samom kružnom toku dogoditi prometna nesreća zbog propusta u samom projektiranju. I dalje na odgovarajući način nije riješen problem vozača koji se uključuju u promet iz Gupčeve ulice koji dolaze iz smjera park-šume Borik jer kuća koja je na samom raskrižju ometa preglednost.

Martin Cestar

– Ni vozači koji dolaze iz centra grada nemaju preglednost na dio kružnog toka prema Gupčevoj u smjeru park-šume Borik niti su u njihovu smjeru postavljeni rubnjaci koji bi ih prisilili na usporavanje. Zbog toga kružni tok nije doveo do usporavanja prometa iz svih smjerova nego je samo izazvao nezadovoljstvo i zbunjenost vozača. Ovaj kružni tok čisti je primjer kako se dodatno narušila, a ne poboljšala sigurnost vozača – zaključio je Martin Cestar.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI