Nezadovoljstvo u Đurđevcu: Novim rotorom se još više narušila sigurnost

Podravski list profile

Novoizgrađeni kružni tok u gradskom kvartu Peski na raskrižju ulica Antuna Radića, Grkinske i Matije Gupca vozačima zadaje probleme, piše u novom izdanju Podravskog lista.

Cesta u samom kružnom toku je, ističu vozači, preuska i to je najveća pogreška projektanata. Zbog preuske ceste vozači su prisiljeni prolaziti po popločenom krugu, a vozači autobusa i kombija često znaju zapeti u samom kružnom toku, što ogrožava sigurnost.

– Prostora za širu cestu je bilo i nikome nije jasno zašto su projektanti odredili velik popločeni krug po kojem su vozači prisiljeni prolaziti. Cilj je bio usporiti promet, ali i dalje neodgovorni vozači koji dolaze iz smjera centra mogu nagaziti na gas. Ista je situacija i s vozačima koji dolaze iz Grkinske i kojima je svejedno hoće li proći preko popločenog kruga. Da je tako potvrđuju i tragovi guma na popločenom krugu prema kojima je vidljivo da ima onih koji prolaze preko cijelog kruga – ističe Martin Cestar.

Pitanje je vremena, dodaje Cestar, kad će se na samom kružnom toku dogoditi prometna nesreća zbog propusta u samom projektiranju. I dalje na odgovarajući način nije riješen problem vozača koji se uključuju u promet iz Gupčeve ulice koji dolaze iz smjera park-šume Borik jer kuća koja je na samom raskrižju ometa preglednost.

Martin Cestar

– Ni vozači koji dolaze iz centra grada nemaju preglednost na dio kružnog toka prema Gupčevoj u smjeru park-šume Borik niti su u njihovu smjeru postavljeni rubnjaci koji bi ih prisilili na usporavanje. Zbog toga kružni tok nije doveo do usporavanja prometa iz svih smjerova nego je samo izazvao nezadovoljstvo i zbunjenost vozača. Ovaj kružni tok čisti je primjer kako se dodatno narušila, a ne poboljšala sigurnost vozača – zaključio je Martin Cestar.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti