NEZAPAMĆEN SKANDAL Izvor iz sustava socijalne skrbi: Strašno ubojstvo u Goli moglo se spriječiti!

Riječki su socijalni radnici zbog "bojazni u pasivnost koprivničkog Centra" predložili da se zatraži pomoć policije


Autor: podravski.hr — 25.02.2018. / 19:43 Aktualno

Slađana Brkić (28)osumnjičena za strašno ubojstvo Dejana Slivara (46)

Strašno ubojstvo u Goli, prema svemu sudeći, moglo se spriječiti da su mjerodavne koprivničke službe reagirale na dramatična upozorenja Centra za socijalnu skrb u Rijeci!
Prema pisanom rješenju riječkog Centra samo desetak dana prije nego što je Slađana Brkić (28) nožem ubila nevjenčanog supruga Dejana Slivara (46), Slađana je promptno trebala biti zbrinuta u sigurnoj kući, a njezino dijete je moralo biti izuzeto i udomljeno “zbog teških uvjeta života, nebrige majke, psihičke nestabilnosti i sumnje u obiteljsko nasilje”. Te je informacije Podravskom listu ovaj tjedan potvrdio izvor iz sustava socijalne skrbi koji je ogorčen time što je taj sustav, kako se čini, još jednom fatalno zakazao.
Naš izvor navodi kako je istim rješenjem Centra za socijalnu skrb u Rijeci osumnjičenica za teško ubojstvo Slađana Brkić, i to prema vlastitom traženju, također zbog obiteljskog nasilja trebala biti izdvojena iz obitelji i smještena u sigurnu kuću. I to nije sve: riječki su socijalni radnici – očito svjesni ozbiljnosti situacije – zbog “bojazni u pasivnost koprivničkog Centra za socijalnu skrb” predložili da se zatraži pomoć granične policije u Goli, mjestu na granici s Mađarskom, ako kojim slučajem zapne s provedbom rješenja o izdvajanju majke i sina iz ugrožene obitelji.
Samo tjedan dana nakon što je koprivnički Centar za socijalnu skrb stavio izvan snage mišljenje riječkih kolega, Slađana je ubila izvanbračnog supruga. Pred očima šokirane malodobne djece dvaput mu je zabila veliki kuhinjski nož u srce. Vijest o strašnom ubojstvu, priča naš izvor, doslovce je šokirala i izbezumila socijalne radnike u Rijeci(…)
VIŠE O SKANDALU KOJI POTRESA CIJELI SUSTAV SOCIJALNE SKRBI ČITAJTE U PONEDJELJAK U NOVOM BROJU PODRAVSKOG LISTA
FOTO: PODRAVSKI LIST