Nezaposlena majka i bolesni sin zaboravljeni od svih. Kupaonica im je lavor pod šatorskim krilom

Grijanja, naravno, nema. Baš kao ni vode, koju nose iz obližnjeg bunara, a kad presuši, iz nekoliko kilometara udaljenog drugog. U bačvama, tako da im bude za neko vrijeme


Autor: podravski.hr — 05.03.2019. / 12:46 Aktualno

Snježana Geci u improviziranoj 'kupaonici'

Snježana Geci i njezin sin Davor jedni su od sve brojnijih stanara Dolanca, vinogradarskog predjela u Kunovec Bregu, koprivničkom prigradskom naselju.

Riječ je o mirnom dijelu naselja, svega nekoliko kilometara od središta grada, a opet nešto udaljenijem od prometne ceste prema Varaždinu, opterećene i teretnim prometom. Ova blagodat mira i tišine sve brojnijim stanovnicima pruža i priključak na gradski vodovod te plin, nedostaje tek kanalizacija.

No, sve blagodati moderne civilizacije za ovu su obitelj nedostižne i preskupe jer su nezaposleni. Pa tako nuždu obavljaju u poljskom zahodu, čak i noću po cičoj zimi, a peru se u lavoru u improviziranoj kupaonici u kojoj se od znatiželjnih pogleda možete sakriti tek šatorskim krilom.

Grijanja, naravno, nema. Baš kao ni vode, koju nose iz obližnjeg bunara, a kad presuši, iz nekoliko kilometara udaljenog drugog. U bačvama, tako da im bude za neko vrijeme.

– Sin ima 27 godina, ali ne može pronaći stalni posao. Osim toga, bolestan je i pije mnogo lijekova. Svugdje je već pitao, rekli su mu da će se javiti, ali nikad nisu. Povremeno radi na javnim radovima, po šest mjeseci, a onda tri mjeseca dobiva naknadu s biroa i tako živimo cijelu godinu – objasnila je Snježana Geci.

Iako im je priključak praktički pod prozorom, osam tisuća kuna, koliko su sinu rekli da bi to koštalo, previše im je i pitanje je hoće li taj novac ikad prikupiti. Mala kupaonica s jednom pipom za njih će tako ostati tek dalek san. (mi)

Sa sinom kraj trošne hiže

Sanitarni čvor sirote obitelji

Obitelj je sirota, ali kuća je uredna i čista

FOTO: NIKOLA WOLF