Nezaposlenoj majci uvjetan zatvor jer je na duhanu “zaradila” 1170 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ne radi, završila je tek osnovnu školu, majka je dvoje djece i vrlo slabog imovnog stanja te nije osuđivana. No, sad je protiv nje izdan kazneni nalog jer je prodala šest i pol kilograma ilegalnog duhana kako bi zaradila koju kunu.

Ta je Virovka dobila četiri mjeseca zatvora, uvjet na godinu dana jer je time stekla nezakonitu dobit od 1170 kuna. Također, taj novac mora u roku od tri mjeseca vratiti po pravomoćnosti naloga u državni proračun, inače će biti ovršena. Isto tako mora platiti i paušal za navedeni sudski postupak u iznosu 300 kuna. Sud je na strani okrivljene olakotnim cijenio da dosad nije bila osuđivana te da je priznala počinjenje djela.

Ona je, dodajmo, duhan prodavala tijekom 2018. i 2019. godine i to, kako se navodi u nalogu, šest osoba s područja Podravine.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI