Nezaposlenost pala, poslodavci traže 30 radnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem prošle godine na području Varaždinske županije zabilježeno je 2398 nezaposlenih osoba, od čega  599 na području Ispostave Ivanec, 281 u Ludbregu, 311 u Novom Marofu, 76 u Cestici i 1131 u Varaždinu.

U odnosu na studeni, broj nezaposlenih manji je za 0,5 posto, a u usporedbi s istim mjesecom 2018. godine broj nezaposlenih manji je za 267 osoba, odnosno 10 posto. Tijekom prosinca 2019. godine prijavljeno je 509 slobodnih radnih mjesta.

Najviše je prijavljenih slobodnih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji koja potražuje čak 259 radnika. Potom slijedi građevinarstvo sa 60 slobodnih radnih mjesta, obrazovanje s 48, trgovina s 38, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane s 19 radnih mjesta, prijevoz i skladištenje s 18 i djelatnost zdravstvene zaštite i socijalne skrbi sa 17 slobodnih radnih mjesta.

Od ukupnog broja slobodnih radnih mjesta u Ispostavi Ivanec prijavljena su 28, u Ispostavi Ludbreg 30, u Ispostavi Novi Marof 35, u Ispostavi Cestica 6 te u Ispostavi Varaždin 410 radnih mjesta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI