Niče novi kružni tok: Hrvatske ceste za izgradnju osigurale 4,5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Raskrižje ulica Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV na Podravskoj magistrali u Pitomači konačno će dobiti kružni tok. Nakon godina obećanja Hrvatske ceste osigurale su potrebna sredstva i počeli su radovi izgradnje kružnog toka na opasnom raskrižju u širem središtu Pitomače.  

Hrvatske ceste

– U izgradnju će biti uloženo 4,5 milijuna kuna, a radovi će trajati tri mjeseca – kažu u Hrvatskim cestama.

Regulacija prometa za vrijeme trajanja radova ovisit će o vrsti radova i brzini napredovanja. Radovi koji će se moći izvoditi pod prometom obavljat će se uz ručnu regulaciju prometa ili regulaciju privremenim semaforom.

– Osobna i lakša dostavna vozila bit će preusmjerena na primjerene lokalne obilazne smjerove. Promet teških teretnih vozila za vrijeme potpunog zatvaranja raskrižja morat će se privremeno osigurati dužim obilaznim pravcima, a to su državne ceste, zbog nepostojanja primjerenih lokalnih obilaznih pravaca. Svi obilazni pravci će biti dobro označeni pa vozači ne bi trebali imati problema – navode u Hrvatskim cestama.

Raskrižje ulica Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV jedno je od najkritičnijih prometnih točki na pitomačkom području pa je ova investicija od velike važnosti za sigurnost svih sudionika u prometu.

Zagušen promet

– Izgradnjom kružnog toka olakšat će se prometovanje središtem Pitomače. Kroz naše središte prolazi Podravska magistrala i prema statističkim podacima svakodnevno se kreće oko 10.000 vozila pa nam je izgradnja ovog kružnog toka godinama bila prioritet. Promet u Pitomači posebno zagušuju teretna vozila, nerijetko mase veće od 7,5 tona koja u pravilu tu ne bi smjela ni voziti i nadamo se da će uskoro biti riješen i taj problem – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

FOTO Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI