Nije baš jednostavno. Kako odabrati obuću za djecu?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prigodom odabira obuće za djecu treba imati na umu nekoliko činjenica. Prije svega, obuća treba biti udobna, mekane tabanice kako ne bi sputavala pokrete stopala. Nadalje, dječje stopalo značajno se više znoji te je važno da obuća „diše“, da ne potiče znojenje, i da se može kvalitetno održavati higijena – naročito unutarnjeg dijela.

U praksi se pokazalo da je strojno pranje obuće najkvalitetniji i najsigurniji način održavanja higijene. Kako su djeca motorički iznimno aktivna, obuća mora biti postojana i otporna na deformacije i mehanička oštećenja.

Možda je najvažnija odlika da su cipele i papuče izrađene od prirodnih materijala sa zajamčenom neškodljivošću i odsustvom škodljivih kemijskih spojeva koji se često koriste u procesu obrade materijala, bojenja i proizvodnje obuće. Jednako tako je važno i da nemaju elemente koji bi mogli predstavljati mehaničku opasnost (klizavost, otpadanje pojedinih ukrasnih dijelova).

Jamstvo u obliku posjedovanja europskog certifikata kvalitete kojim se obuća kategorizira kao medicinski proizvod predstavlja iznimno važan element u zaštiti zdravlja djece i njihova neometanoga rasta i razvoja, savjetuje pedijatar Milivoj Jovančević. (najdoktor.hr)

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI