Nije dobio posao jer je ‘pao’ na trik testu u prvih pet minuta

Postoji nekoliko stresnih situacija u životu koje vam se zauvijek urežu u pamćenje. Ispiti i čekanje njihovih rezultata, prvi sati vožnje ili javni govori samo su neke od tih situacija. U tu grupu pripadaju i razgovori za posao. koliko god ih u životu prošli vjerojatno ćemo uvijek biti nervozni da ćemo reći nešto pogrešno ili glupo te da nas zbog toga neće zaposliti već ćemo se samo osramotiti.

Jedna menadžerica koja inače odabire kandidate koji će posao dobiti podijelila je svoje iskustvo na Redditu. Upozorila je ljude da je nevjerojatno važno da sve ljude tretiraju s istim poštovanjem.

“Danas si je jedan kandidat uprskao šanse da ga zaposlimo u prvih pet minuta od ulaska u zgradu. Bio je nepristojan prema tajnici koja radi na recepciji. Ona ga je pozdravila, a on ju je jedva pogledao. pokušala je pričati s njim, a on ponovo nije ni podigao pogled. Uopće ga nije zanimao razgovor s njom. Ono što kandidat nije znao jest da je žena na recepciji zapravo osoba koja zapošljava ljude u tvrtki. Pozvala ga je u konferencijsku salu i pojasnila mu kako se u njihovoj tvrtki svakoga poštuje. Objasnila mu je da se, zbog svog nepoštovanja prema nekome tko radi na recepciji, ne uklapa u firmu. zahvalila mu je na sudjelovanju i vremenu koje je izdvojio i pozdravila ga”, stoji u objavi te je dodala kako je važno prema svima biti pristojan i drag.

Ova objava ubrzo je postala viralna, a svi su se složili s ovakvim eliminacijskim krugom.

“Bingo! nakon što kandidat završi sa svojim razgovorom za posao, tim koji je s njim pričao prvo će pitati nekoga tko radi na recepciji kako se njima taj kandidat čini”, pisalo je u jednom komentaru.

“Osoba može biti najbolja osoba za posao, ali ako nije dobra osoba općenito, nema tu što raditi”, napisao je drugi korisnik.

“Isto vrijedi i za čistače. Osobe iz ljudskih potencijala često i njih pitaju kako su se kandidati odnosili prema njima.”

“Jednom sam dobio posao jer sam pridržao vrata domaru koji je vozio kolica sa sredstvima za čišćenje. Žena na recepciji mi je rekla kako je to baš lijepo od mene. Odgovorio sam kako je to samo normalno i pristojno ponašanje no očito je ona to ispričala menadžerima koji su odlučivali o mom zaposlenju”, ispričao je svoju priču jedan od korisnika Reddita.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI