NIJE IZDRŽAO Zbog krađe pet čokolada i paketa kave vrijednih 60 kuna godinu dana zatvora

Riječ je o mladom nezaposlenom konobaru


Autor: podravski.hr — 18.02.2018. / 10:22 Crna kronika

Ilustracija / Osuđen je od lani u zatvoru

Mladiću (22) koji je krao u trgovini Spar u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici i pritom napao zaštitarku ozbiljno prijeti zatvor. Inače višestruko pravomoćno osuđivani kradljivac, razbojničku je krađu u Sparu počinio dok mu je tek počeo teći dvogodišnji rok kušnje zbog posljednje krađe za koju je pravomoćno osuđen u lipnju prošle godine.
U cijeloj priči izuzetno je zanimljivo zašto je mladić žrtvovao svoju slobodu. Oko 19 sati ukrao je paket kave Nescafe gold 2+1 i pet Milka čokolada. Sve zajedno vrijedno oko 60 kuna. Zaštitarka ga je pratila i kada je prošao blagajnu bez plaćanja pokušala ga je zaustaviti. On ju je odbio i počeo vrijeđati. Zaštitarka ga je primila za ruku i tražila da s njom pođe do ureda, no on ju je napao. Snažno ju je odgurnuo te su oboje pali na pod. Cijeli sukob vidjela su dvojica zaposlenika Spara i pristigla u pomoć zaštitarki. Zajedno su ga uhvatili za ruke i odveli u ured zaštitarke.
Koprivnički su tužitelji protiv mladića podignuli optužnicu u kojoj ga terete za razbojničku krađu, a to je dosad najteže kazneno djelo koje je počinio. Do sada je ovaj mladi nezaposleni konobar iz koprivničkog prigradskog naselja osuđen zbog teške krađe i krađe uvjetnim zatvorom. Ako na novom suđenju bude proglašen krivim, sud će mu kaznu objediniti s godinom dana zatvora, na koliko je osuđen na prošlom suđenju. U roku od dvije godine nije smio počiniti kazneno djelo, no on nije mogao pričekati ni dva mjeseca. (ke)
FOTO: ARHIVA