NIJE MU BILO SPASA Pilio staru trešnju, ona se svom težinom srušila na njega i zarobila ga

Probali su podići deblo i autodizalicom kako bi spasili Ivana Kovača, no ni to im nije pošlo za rukom


Autor: podravski.hr — 20.02.2019. / 14:20 Crna kronika

Liječnička ekipa i vatrogasci pokušali su spasiti nesretnog Ivana / Darko Imbriša

Ivan Kovač (58) iz Virja poginuo je u tragičnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13 sati na vrtu njegovog imanja u Miholjanskoj ulici kad je rušio staro stablo trešnje. Prilikom piljenja deblo je palo na nesretnog Ivana koji je pola sata nakon nesreće preminuo od zadobivenih ozljeda.

Liječnici Hitne pomoći vrlo brzo su došli na mjesto nesreće te su punih 30 minuta pokušavali oživjeti Ivana, no spasa za 58-godišnjaka nije bilo. Odmah nakon nesreće, 17-godišnji Ivanov sin koji je bio s njim na vrtu pozvao je susjeda i njegova sina s kojima je pokušao podići deblo i izvući nesretnog 58-godišnjaka.

– Kad smo stigli na mjesto nesreće susjed je još bio pri svijesti i prvo smo pokušali ručno pomaknuti deblo, no nismo uspjeli. Probali smo podići deblo i autodizalicom, no ni to nam nije pošlo za rukom. Vrlo brzo su, uz liječničku ekipu, stigili i vatrogasci iz Virja i Đurđevca koji su pomaknuli deblo i krenuli u spašavanje susjedovog života. Unatoč naporima liječnika, Ivan je preminuo –  ispričao nam je susjed koji je prvi stigao na mjesto nesreće.

Hitna pomoć, dodaje on, bila je na mjestu nesreće za samo nekoliko minuta.

– Poklopilo se da je Hitna pomoć bila na putu prema Koprivnici s jednim pacijentom pa su u manje od pet minuta bili u Virju. Po tog pacijenta koji nije imao ozljede opasne po život došla je druga ekipa Hitne pomoći, ali nažalost ni brza intervencija liječničke ekipe nije pomogla susjedu. Sin s kojim je  rušio trešnju mu je jedinac i za njega je ovo sigurna jedna velika trauma – kaže susjed. (db)

Po pacijenta koji nije imao ozljede opasne po život došla je druga ekipa Hitne pomoći      

 

FOTO: Darko Imbriša