NIJE PRVI Vikao policajcu: “Ko te j… majmune!”, pa se izvukao bez kazne

Nakon dugih deset godina, nedavno su od Prekršajnog suda primili obavijest kako je protiv njih optužba odbijena


Autor: podravski.hr — 02.08.2018. / 10:30 Crna kronika

Ilustracija/Policija je prijavila slučaj Državnom odvjetništvu

“Ko te j… majmune jedan”, vikao je vozač kamiona Goran (43), koprivničkom policajcu Alenu dok ga je tražio dokumente, vozačku i prometnu. Zaradio je prekršajnu prijavu zato što je upravljajući teretnjakom za odvoz sekundarnih sirovina Unijapapira obilazio nekoliko parkiranih vozila na kolniku poslovne zone u Dravskoj ulici u Koprivnici.

No, njemu ususret službenim je policijskim automobilom naišao policajac Alen kojemu je zasmetalo kako to Goran obilazi parkirane automobile, tako da on ne može proći službenom škodom. Policajac je odlučio Gorana kazniti. Ispisao mu je kaznu zbog prometnog prekršaja i vrijeđanja policije. No, prekršajnu prijavu zaradili su i tvrtka Unijapapir i ni kriv ni dužan njezin tadašnji rukovoditelj, Krunoslav Jukić, inače poznati koprivnički lovac. Policajac je pronašao drskom kamiondžiji još jedan prekršaj; nije na vidljivom mjestu, odnosno uopće nije u kamionu imao aparat za gašenje požara. Zbog toga je prekršajno prijavljena pravna osoba, tvrtka Unijapapir i njezin odgovorni čovjek.

Dogodilo se to krajem studenog davne 2008. godine. Srećom po njih sve, nakon dugih deset godina, nedavno su od Prekršajnog suda primili obavijest kako je protiv njih optužba odbijena. Razlog odbačaja je nastup apsolutne zastare prekršajnog progona. Vozač, direktor i tvrtka Unijapapir zbog prekršaja su nekoliko mjeseci kasnije nepravomoćno proglašeni krivima zbog prekršaja, no pravovremeno su se žalili, a sud njihovu žalbu nije riješio od 2009. godine.

Ova presuda samo je jedan u nizu od gotovo stotinjak predmeta iz 2008. i 2009. godine koji su tako na koprivničkom Prekršajnom sudu neslavno završili odbačajem. Službeno nismo mogli dobiti odgovor u čemu leži tajna tolikog broja odbačaja prijava iz tog razdoblja, no nakon reorganizacije pravosuđa, ali i dolaskom Dubravke Milolože na čelno mjesto te ustanove, koprivnički je Prekršajni sud postao jedan od najboljih i najučinkovitijih u zemlji. (ke)

FOTO: Ilustracija