NIJE VIC Nakon što su postavili novi repetitor, više nema signala na mobitelu, a i televizija ‘šteka’

Stalno nešto prekida, nikog ne mogu nazvati i signala malo ima, malo nema, to je postalo već jako frustrirajuće - žali se Željko Maček


Autor: podravski.hr — 16.02.2019. / 11:02 Aktualno

Repetitor je postavljen lani

Željko Maček, koji živi na ulazu u Radničku ulicu u Draganovcu kod Koprivnice, požalio se kako ima velikih problema otkako je prošle godine 200-tinjak metara od njegove kuće postavljen repetitor.
– Otkako su to postavili, ja više nemam signal na mobitelu. Stalno nešto prekida, nikog ne mogu nazvati i signala malo ima, malo nema. Osim toga, više uopće ne mogu gledati televiziju jer stalno nestaje signala. To je postalo već jako frustrirajuće – požalio se Željko Maček.
Kako kaže, problemi su nastali otkako je proradio spomenuti repetitor, a niti sam ne zna kome da se obrati za pomoć i može li se uopće tu nešto poduzeti.
– Niti više mogu slati poruke niti išta drugo. Pa mislio sam da repetitori pojačavaju signal, ali očito nije tako. Ja imam Tomato, a ovo je očito repetitor nekog drugog operatera tako da ometa moj signal – zaključio je Željko.

 

Ljutiti Željko Maček

Iz Grada Koprivnice doznali smo da je repetitor u vlasništvu A1 telekomunikacijskog operatera, a postavljen je prošle godine. Za savjet smo upitali HAKOM, Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti te su nam pojasnili kako je moguća smetnja bazne postaje prijmu digitalnog televizijskog signala.
– HAKOM je 13. srpnja 2017. donijela rješenje o uklanjanju LTE smetnja uzrokovanih radom LTE baznih postaja prijmu digitalnog televizijskog signala. Ako korisnici uoče smetnje u prijmu digitalne zemaljske televizije, potrebno ih je prijaviti tvrtki Odašiljači i veze d.o.o. OiV zaprima sve prijave smetnji televizijskih gledatelja i zatim utvrđuje potencijalni uzrok smetnje (mogući su i drugi uzroci osim utjecaja baznih postaja). U slučaju da smetnja dolazi od bazne postaje, rješavanje se prebacuje na operatore mreža pokretnih komunikacija koji su pritom istu dužni isključiti do rješavanja smetnji – rekli su u HAKOM-u. (sm)
FOTO: DUBRAVKO VUTUC