Karlo svojoj voljenoj Adeli priredio veliko iznenađenje na vjenčanju, a oduševljeni su bili i brojni uzvanici

Želio sam za najsretniji dan u životu dodatno razveseliti svoju Adelu i angažiranje Križevačke djevojačke garde pokazalo se kao pun pogodak. I svi gosti su bili oduševljeni nastupom Križevčanki – kaže Karlo Ormanec


Autor: podravski.hr — 26.08.2018. / 10:01 Stil

Karlo Ormanec iz Molva kod Đurđevca svojoj zaručnici Adeli Brkić iz Velikog Trojstva kod Bjelovara priredio je veliko iznenađenje za vjenčanje

Karlo Ormanec iz Molva kod Đurđevca svojoj zaručnici Adeli Brkić iz Velikog Trojstva kod Bjelovara priredio je veliko iznenađenje za vjenčanje.
Dosjetljivi Karlo angažirao je Križevačku djevojačku stražu pa su mladenci na putu do oltara prošli kroz špalir. I na izlazu iz crkve Križevčanke su za mladence složile špalir, a svojim originalnim nastupom najavile su i prvi ples.
– Želio sam za najsretniji dan u životu dodatno razveseliti svoju Adelu i angažiranje Križevačke djevojačke garde pokazalo se kao pun pogodak. I svi gosti su bili oduševljeni nastupom Križevčanki – kaže Karlo Ormanec.
Križevačka djevojačka straža jedinstvena je povijesna postrojba u svijetu, a riječ je o tradiciji dugoj čak 170 godina. Četiri križevačke djevojke, naime, sa sabljama u rukama stražarile su tada prigodom posjeta bana Josipa Jelačića Križevcima.
Prije deset godina djevojke su se prvi put predstavile na Križevačkom spravišču, a uskoro postaju i članice Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske te Europskog saveza povijesnih postrojbi. Sudjelovale su i na inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.
Podravsko-bilogorski brak, tako, zaključen je i pred povijesnom ženskom postrojbom koja je nastala prije 170 godina. Sretnim mladencima želimo da im brak traje barem toliko. (db)

FOTO: LABIRINT-KEKO STUDIO