Nikad brojniji Koprivničanci na Zagrebačkom maratonu

Članovi Atletskog kluba Koprivnica prošle su nedjelje nastupili na 29. Zagrebačkom maratonu u sklopu kojega je održano i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu. Po kišovitom i prohladnom vremenu, u maratonskoj utrci duljine 42,2 km, nastupilo je i uspješno završilo utrku 11 članova AK-a Koprivnica.

Bitno je napomenuti da je većini članova AK-a Koprivnica ovo bila i prva službena maratonska utrka te da je u 45 godina postojanja koprivničkog Atletskog kluba ovo prvi put da je klub imao ovakav broj maratonaca na maratonskoj utrci i Prvenstvu Hrvatske u maratonu. Maraton su istrčale Ivana Merc, Vanja Rupčić, Anita Iljkić, Dijana Radotović i Marija Vladušić. Koprivničanke su ostvarile ukupno sedmo mjesto na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u maratonu. U muškoj konkurenciji maratonsku utrku istrčali su Renato Begović, Matija Antolaš, Ino Šepec, Mirko Antoljak, Tomislav Cestar i Juraj Evačić. Ekipno su završili na 15. mjestu. Polumaraton su istrčali Estera Rac, Darko Rajh i Zdravko Ljubić, a utrku na 10 kilometara Sanja Kovač-Mikulec. Koprivnički maratonci za ovu utrku pripremali su se pod trenerskom palicom trenerice Marije Vladušić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI