NIKAD OPSEŽNIJA POTRAGA: Već danima tragaju za nestalom ženom, ne pomaže ni dron

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ženska osoba iz Hrastovljana kod Ludbrega nestala je prije pet dana, no još uvijek nije pronađena. Iz Vatrogasne zajednice općine Martijanec priopćili su kako su još prošli petak “sva dobrovoljna vatrogasna društva u Vatrogasnoj zajednici Općine Martijanec primila su dojavu o potrazi za nestalom osobom”. Doznajemo da se radi o Veri Funtek.

-Pridružile su nam se snage Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i Stanice Koprivnica, te službenici Policijske postaje Ludbreg. Sveukupno, na intervenciji je bilo 50-ak operativaca – javljaju iz VZO Martijanec.

Tragalo se i čamcima

Kako doznajemo, žena se od svoje kuće u Hrastovljanu uputila u nepoznatom pravcu oko 13.30 sati u četvrtak, 16. svibnja. Kasnije su se pojavile informacije kako su je mještani općine vidjeli tog dana na različitim lokacijama unutar Općine, navode iz Martijanca. Kako je padao mrak i intervencija postajala sve teža, gotovo nemoguća, završena je u 22:45 sati.

-Nakon što su operativne snage vatrogastva kao i policijski službenici otišli s mjesta događaja, Stanica HGSS u zrak je dignula bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom uz nadu da će se nestala osoba pronaći, no ni to nije pomoglo – dodaju i navode kako je akcija potrage krenula sljedećeg dana:

Plan pretrage terena

-Operativne postrojbe 6 društava Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, HGSS – Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica te policijski službenici PP Ludbreg održali su sastanak na kojem su bile predstavljene sve informacije od dana prije, te plan intervencije za taj dan. Sudjelovalo je 60 operativaca koji su iz zraka, iz vode i s zemlje pokušali pronaći nestalu osobu, pri čemu su vođenje intervencije koordinirali pročelnik HGSS-ove Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak. Diljem Općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192, uz molbu da svi koji nešto znaju jave to u najbližu policijsku postaju, no odgovora nije bilo – doznajemo.

Policijska istraga još uvijek u tijeku

Nakon gotovo 12 sati neumornog traganja, hodanja i spuštanja nizvodno rijekom Plitvicom, u 20.30 sati završena je najopsežnija potraga za nestalom osobom u Općini Martijanec.

-Nažalost, gospođa nije pronađena, te je policijska istraga još uvijek u tijeku – navode na kraju.

FOTO VZO Martijanec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI