Nikad više novca za koprivničke kulturne udruge i samostalne umjetnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica prijatelj je kulture, a to je ponovno pokazano danas, kada su u Gradskoj vijećnici svečano potpisani ugovori o sufinanciranju programa i projekata koje gradske udruge koje promoviraju kulturu i samostalni umjetnici planiraju provesti.

Kako je naglašeno, ove će godine Grad Koprivnica sufinancirati udruge i samostalne udruge, odnosno njihove projekte s 1,1 milijun kuna. Danas su potpisani ugovori za 60 udruga koje su prijavile 83 programa.

– Potpisivanja će biti još, ovo je prvi krug potpisivanja – rekao je Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pohvalio je rad udruga te zahvalio na odazivu i na činjenici kako su svi skupa preživjeli nikad čudniju i složeniju proteklu godinu.

– Žao mi je što nismo uspjeli realizirati sve ono što smo si planirali zbog svega što se događalo proteklih godinu dana. No i prošlu smo godinu uspjeli financirati one stvari da bi život barem na neki način funkcionirao ili barem hibernirao dok se ne stvore novi uvjeti. Ova je godina i dalje u tom nekom čudnom ‘điru’, ali mislim da će se neke stvari malo promijeniti i da ćemo uspjeti ostvariti podosta od programa i projekata koje ste si zacrtali, a i neke projekte koje bismo i mi s aspekta gradske uprave voljeni odraditi. Ove godine za udruge ide nikad više sredstava iz proračuna, radi se o dva milijuna kuna, a danas sklapamo 60 ugovora “teških” 1,2 milijuna kuna. Zahvaljujem vam od sveg srca što radite za ovaj grad i građane grada i što ste krasni promotori imena Koprivnice i svega onoga lijepoga što Koprivnica i Podravina nosi u sebi – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Uime predstavnika udruga i udruge Dobar film okupljenima se obratila filmska redateljica Karla Lulić.

– Hvala gradu što unatoč koroni prošle i ove godine izdvaja za kulturu, da nije oduzeo ništa, nego su sredstva čak i povećana. Mislim da je to najvažnija stvar od svega jer što nas čini ljudima je zapravo to da možemo udisati kulturu, možemo promicati svoja znanja, dijeliti iskustva umjetnosti i kulture i to je ono što nas razdvaja od pukog preživljavanja unutar korone i čini nas zaista ljudima. Zahvaljujući svim tim naporima ove godine grad Koprivnica postat će i filmska kulisa, tako da se sve nekako brzo raste i razvija – zahvalila je Karla Lulić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Danas u prometu budite ljubazni

Policijska uprava Koprivničko-križevačka danas provodi preventivnu akciju “Dan ljubaznosti u prometu”. To ukratko znači da će policija vozače bicikala i motornih vozila koji će poštivati

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI