Nikola Šamonik: Počinje moja era kapitalaca

Nikola Šamonik iz Botova, naselja na području općine Drnje, dočekao je svoje ribičko krštenje. Ribolov je od ove godine postao njegov hobi, a konačno je dočekao i prvi ulov – šarana težine 2,2 kilograma.

– Po struci sam programer i na nagovor prijatelja Josipa Dombaja, koji je strastveni ribič, slobodne trenutke počeo sam koristiti za odlazak na vodu. Otkrio mi je sve tajne uspješnih ribiča pa mogu reći da bez prijatelja Josipa ne bi bilo ni ribičkog krštenja – kaže Nikola Šamonik.   

Nakon prvog ulova, kaže u šali Nikola, koprivnička Zajednica sportsko-ribolovnih klubova morat će češće poribljavati vode na drnjanskom području jer njegova „era“ kapitalaca polako kreće.

– Ribiči su poznati po preuveličavanju raznih dogodovština i tu sam vještinu najbolje usvojio. Zato sad i govorim da će se poribljavanje na našem području morati provoditi svaki mjesec – dodaje u šali Nikola Šamonik.

U sezoni godišnjih odmora, kaže Nikola, ima puno više vremena za ribolov pa je sad skoro svaki dan na vodi. Ipak, ističe on, ne opterećuje se ulovima i najvažnije mu je druženje s prijateljima. – U ribolovu je uvijek zabavno jer ribičke priče znaju biti puno bolje od pravih kapitalnih ulova – zaključio je Nikola Šamonik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI