Nikola: “Vatrogastvo je moja opsesija jer stalno nastojim pomagati ljudima”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nikola Sočev, aktualni predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica, za svoj dugogodišnji rad koji je rezultirao uključivanjem sve većeg broja mladih u vatrogastvo nagrađen je Medaljom grada Koprivnice. Svojim iskustvom i znanjem obučio je sve vatrogasne desetine Društva koje zahvaljujući njemu postižu odlične rezultate na vatrogasnim natjecanjima.

Priznati je i dugogodišnji vatrogasni sudac, a u četiri mandata bio je i predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske te trener i voditelj reprezentacija Hrvatske na vatrogasnim Olimpijadama. Jedna je od inicijatora uređenja i stavljanja u funkciju kampa vatrogasne mladeži u Fažani.

Nikola Sočev

I danas Nikola neprestano radi na povećanju broja članstva, i to prvenstveno mladih pa ga veseli činjenica da koprivničko Društvo ima 134 aktivna člana i više od 50 djece i mladih.

– Vatrogastvo je moja opsesija jer stalno nastojim pomagati ljudima, a to najbolje mogu činiti kroz rad u našem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Kroz sve godine provedene u vatrogastvu imao sam ogromnu podršku obitelji i bez te podrške iza mene ne bi ni stajali uspješni rezultati i brojna odlikovanja i priznanja – ističe Nikola Sočev.

Iako je vatrogasac postao tek u 22. godini života, to ga nije omelo da se aktivno uključi u stvaranje natjecateljskih ekipa djece i mladeži te posveti radu s mladim naraštajima vatrogasaca.

– Moji roditelji bili su kršćanski odgajani pa sam i ja morao svake nedjelje na svetu misu koja se preklapala s vatrogasnim vježbama. Zbog toga sam se u Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica učlanio tek s 22 godine kad sam se vratio iz vojske. Moje su organizacijske sposobnosti kroz rad u vatrogastvu došle do izražaja i na to sam ponosan. Svojim velikim uspjehom smatram i povelje o pobratimstvu s društvima iz Domžala i Aljmaša. Posebno me veseli što sam svoju ljubav prema vatrogastvu uspio prenijeti na kćer i sina koji je profesionalni vatrogasac – zaključio je Nikola Sočev.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI