Ništ’ se ne sme hititi: Franjo i Škrapa pravi su majstori podravskog prezvuršta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Franjo i Škrapa dugogodišnji su prijatelji i majstori pravog podravskog prezvuršta ilitiga tlačenice. “Ulovili” smo ih danas u klijeti na Galovićevom bregu iznad Koprivnice u pripremi ove zimske delicije. Znate kak’ su naši stari rekli: “Ništ’ se ne sme hititi” i sve treba iskoristiti pa je tako, između ostalog nastao i prezvuršt.

Sastojci ove zimske delicije

Neki majstori kažu kako je najbolji omjer za dobar prezvuršt 25 posto mesa od glave, 25 posto obrazine (sa čim manje masnoće, 25 posto srca i 25 posto svinjski jezik. Također na svu tu masu dodati još petinu ili četvrtinu svinjskih koža.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI