Njihova djeca školski autobus godinama čekaju u tuđoj garaži

Bukovje Križevačko mjesto je bez adekvatnog autobusnog stajališta. Taj je problem istaknut već prije nekoliko godina, kada su ona izgrađena u križevačkim naseljima Gračina, Đurđic, Špiranec, Veliki Raven i Ravenski Novaki i to prije tri godine.

Svjesni da nova stajališta ne mogu niknuti preko noći, mještanima nije preostalo drugo nego pričekati, a u Bukovju kao i u nekim drugim naseljima problem predstavljaju državne ceste, odnosno činjenica kako spomenutim prometnicama upravljaju Hrvatske ceste. Grad Križevci napravio je sve potrebne predradnje, u proračunu su predviđena sredstva za njihovu izgradnju u narednom razdoblju, no čeka se odgovor Hrvatskih cesta, kako je rekao gradonačelnik Mario Rajn na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća:

– Za stajalište je napravljen projekt, čeka se još očitovanje Hrvatskih cesta, koji su upravitelj spomenutih prometnica. Međutim, u projekcijama gradskog proračuna za naredno razdoblje nalazi se izgradnja tih stajališta – rekao je Rajn.

Podravski je izašao izvidjeti situaciju u spomenutom naselju, a naišli smo na improvizirano stajalište u sklopu jedne obiteljske kuće koje, kako doznajemo, godinama služi za čekanje autobusa. Iako je ograđeno i natkriveno, pozicija uz prometnicu ne čini se najsigurnijim rješenjem. Razgovarali smo s predsjednikom Mjesnog odbora Tihomirom Purgerom, koji nam je to i potvrdio:

Radi se o privatnoj garaži za koju je mještanin i vlasnik kuće dao dozvolu djeci da tamo čekaju autobus kad idu u školu. Prije su čekala malo dalje kod mosta, no spomenuta je garaža ograđena i čini zavjetrinu, kao i zaštitu od kiše – rekao nam je Purger, koji je potvrdio kako je određeno gdje će se graditi nova stajališta:

– Ona zbog položaja ceste i njezine prometnosti ne mogu biti bilo gdje. Jedno će biti izgrađeno kod DVD-a Bukovje, a drugo će biti na novom ugibalištu koje će biti izgrađeno prema Svetom Ivanu Žabnu – zaključio je Purger.

foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI