NOĆ MUZEJA Stotine ljubitelja kulture pohrlilo pogledati jedinstvene i zanimljive izložbe i projekcije

Posjetitelji su mogli uživati i u projekciji starih fotografija na pročelju na Zrinskom trgu, a u Kinu Velebit predviđene su u 20 i 21 sat projekcije dokumentarnih filmova


Autor: podravski.hr — 01.02.2019. / 20:00 Stil

Nikola Wolf / S obilježavanja Noći muzeja u Koprivnici

Diljem Podravine danas je u večernjim satima počelo tradicionalno obilježavanje Noći muzeja. Ovogodišnja tema je “Muzeji, inovacije i digitalna budućnost”, a ulaz na sva događanja je besplatan.

U Koprivnici je Noć muzeja otvorena u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici, virtualnom izložbom “Podravka – industrijska baština”. Izložbe su se mogle razgledati i u Galeriji Koprivnica (Koprivnički trgovi prošlosti i budućnosti”, Muzeju Grada (Digitalna arheologija) te Galeriji u Hlebinama (Google arts and culture).

Koprivnica, Noć muzeja

Posjetitelji su mogli uživati i u projekciji starih fotografija na pročelju na Zrinskom trgu, a u Kinu Velebit predviđene su u 20 i 21 sat projekcije dokumentarnih filmova. U Muzeju prehrane Podravke održane su pak projekcije iz Podravkine audiovizualne baštine, mogli su se vidjeti isječci iz proizvodnih pogona, film o Zlati Bartl, popularne “Male tajne velikih majstora kuhinje”…

U križevačkom Muzeju od 18 do 21 posjetitelji mogu razgledati, uz stalne postave, i virtualni muzej, jedan od prvih u Hrvatskoj s vrijednom fotodokumentacijom o povijesti Križevaca.

Križevci, Noć muzeja

U đurđevačkom Muzeju s Akademijom likovnih umjetnosti Zagreb održana je izložba “SKOK-od kamena do ekrana”, uz multimedijalnu popratnu izložbu te izložbu Marca Chagalla “Stvaranje i Biblija”, ali i prikaz Legende o picokima. Radno vrijeme je sve do ponoći.

Đurđevac, Noć muzeja

Virje, Noć muzeja

U Zavičajnom Muzeju Virje također se obilježava Noć muzeja, a može se vidjeti izložba Nemirne ruke. Sadržajan program je i u tamošnjoj Narodnoj knjižnici te Društvenom domu.

Ludbreg, Noć muzeja

Ljubitelji kulture okupili su se i u Batinskama u Galeriji Ivan Lacković Croata te Podravskim Sesvetama u Etnografskoj zbirci Josipa Cugovčana. Ludbrežani su pak Noć muzeja obilježili izložbom (Ne)poznati Ludbrežani u dvorcu Batthyany. (ib)

FOTO: Nikola Wolf, Dražen Vađunec, Tomislav Belušić, Darko Imbriša

Ludbreg

Virje

Virje

Virje

Đurđevac

Đurđevac

Đurđevac, Noć muzeja

Križevci

Koprivnica

Nikola Wolf / S obilježavanja Noći muzeja u Koprivnici

Koprivnica, Noć muzeja