Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Noć muzeja u Virju donosi izložbu u kojoj sudjeluju i gledatelji

Ovogodišnja Noć muzeja, 28. siječnja, održat će se u hibridnom obliku. Kako bismo se istovremeno pridržavali mjera i priuštili našim mještanima iskustvo Noći muzeja i zajedništva koji nam naš Zavičajni muzej predstavlja, ove godine priređujemo hibridnu izložbu “Živo sjećanje”.

Fotografije iz fundusa Zavičajnog muzeja Virje digitalizirane su i prenesene na medij prikladan za izložbu na otvorenom. Takve će biti postavljene centrom Virja, uklopljene u prostor svakodnevice našeg mjesta. Svaka fotografija imat će svoj qr kod, skeniranje kojeg otvara tu istu fotografiju na Internetu. Ondje će, uz svaki virtualni izložak te on-line inačice izložbe, biti moguće ostaviti komentar. Cilj izložbe je da nam mještani zapišu svoja saznanja i uspomene o fotografijama prepoznaju li neku osobu, događaj ili mjesto koje je na fotografiji prikazano. Na taj način publika sudjeluje u prikupljanju informacija o fotografijama i samim time i prošlosti Virja. Svaki posjetitelj s nama gradi izložbu, a živo sjećanje ostat će sačuvano za budućnost.

Noći muzeja pridružuju se i Narodna knjižnica Virje radionicom za osnovnoškolce i Dječji vrtić Zrno Virje koji i ove godine postavlja svoj mali muzej u kojem su djeca i posjetitelji, i kustosi, i istraživači povijesti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI