Noć muzeja u Virju donosi izložbu u kojoj sudjeluju i gledatelji

Ovogodišnja Noć muzeja, 28. siječnja, održat će se u hibridnom obliku. Kako bismo se istovremeno pridržavali mjera i priuštili našim mještanima iskustvo Noći muzeja i zajedništva koji nam naš Zavičajni muzej predstavlja, ove godine priređujemo hibridnu izložbu “Živo sjećanje”.

Fotografije iz fundusa Zavičajnog muzeja Virje digitalizirane su i prenesene na medij prikladan za izložbu na otvorenom. Takve će biti postavljene centrom Virja, uklopljene u prostor svakodnevice našeg mjesta. Svaka fotografija imat će svoj qr kod, skeniranje kojeg otvara tu istu fotografiju na Internetu. Ondje će, uz svaki virtualni izložak te on-line inačice izložbe, biti moguće ostaviti komentar. Cilj izložbe je da nam mještani zapišu svoja saznanja i uspomene o fotografijama prepoznaju li neku osobu, događaj ili mjesto koje je na fotografiji prikazano. Na taj način publika sudjeluje u prikupljanju informacija o fotografijama i samim time i prošlosti Virja. Svaki posjetitelj s nama gradi izložbu, a živo sjećanje ostat će sačuvano za budućnost.

Noći muzeja pridružuju se i Narodna knjižnica Virje radionicom za osnovnoškolce i Dječji vrtić Zrno Virje koji i ove godine postavlja svoj mali muzej u kojem su djeca i posjetitelji, i kustosi, i istraživači povijesti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI