NOĆNA AKCIJA Plavci će noćas biti “naoštreni” na pijane i brze, a posebno će pratiti određene vozače

Nadzirat ćemo i korištenje sigurnosnog pojasa te dječjih autosjedalica, ali i korištenje mobitela... - poručili su plavci


Autor: podravski.hr — 20.10.2018. / 15:38 Nekategorizirano

Ilustracija/Policiji nije trebalo dugo da ulovi bjegunca

Zaredale su prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, policija je ulovila popriličan broj vozača u alkoholiziranom stanju, a sve češće se događa da pojedinci za volan sjednu iako nemaju vozačku dozvolu i voze neregistrirana vozila. U Policijskoj upravi-koprivničko križevačkoj doznajemo kako će ovaj vikend zbog navedenih razloga provoditi pojačani nadzor u prometu.

– Kako bi se tijekom vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će do 7 sati ujutro, u ponedjeljak 22. listopada, provoditi pojačani nadzor prometa – navode u policiji koja je u noći s petka na subotu posebno “na oku” imala mlade vozače.

Ilustracija / Pripazite u prometu, jer policija danas ne prašta

Ističu kako se tijekom protekla dva vikenda u listopadu diljem Podravine i Prigorja dogodilo 17 prometnih nesreća, od čega devet nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je ozlijeđeno 17 osoba. Tri su osobe teško, a 14 lakše ozlijeđeno. Najčešći uzroci su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno kretanje, oduzimanje prednosti prolaska i neprilagođena brzina.

– Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su osam prometnih nesreća, gotovo polovicu tijekom protekla dva vikenda, dok su mladi vozači izazvali od toga tri prometne nesreće – dodaje policija i kazuje kako će posebnu pažnju posvetiti nadzoru brzine, alkohola i opijatima te vožnji bez vozačke ili pod zabranom.

– Nadzirat ćemo i korištenje sigurnosnog pojasa te dječjih autosjedalica, ali i korištenje mobitela… – poručili su plavci. (ib)

FOTO: Ilustracija