NOĆNA MORA ‘Ovo je stvarno neizdrživo, svake noći nas budi ta nesnosna buka, pa učinite nešto’

Šaht koji se nalazi dvadesetak metra od raskrižja, točnije njegov poklopac, svakim prolaskom automobila pravi veliku buku


Autor: podravski.hr — 29.01.2019. / 10:52 Aktualno

Jedan jedini šaht stanarima zadaje velike probleme

Mještani Špoljarske ulice u Koprivnici imaju velikih problema s jednim šahtom koji im uvelike smanjuje kvalitetu života.

Naime, tamošnji vlasnici nekretnina upozorili su nas na problem koji im stvara poklopac šahta koji je, kako smo doznali, u vlasništvu T-coma. Šaht koji se nalazi dvadesetak metra od raskrižja sa Starogradskom ulicom, točnije njegov poklopac, svakim prolaskom automobila pravi veliku buku. Mještani Špoljarske, čije se kuće nalaze tek nekoliko metara od šahta, govore nam da zbog ove situacije moraju zatvarati prozore jer je buka prevelika, te im ometa san, ali i svakodnevni život.

– Šaht po kojem prolaze automobili stvara takvu buku da moramo zatvarati prozore. Žalili smo se i u gradsku upravu, ali oni su kazali da nisu nadležni za to. Ovo nam je stvarno velik problem, prolazak automobila preko šahta noću nas budi iz sna, eto, takva je to razina buke – nezadovoljna je Vera Gabaj, stanovnica Špoljarske ulice.

Iz T-coma odgovorili su da dosad nisu bili svjesni ovog problema, ali i obećali njegovo skoro rješavanje.

– Obavještavamo vas kako će ovih dana biti realizirani radovi na poklopcu šahta, čime će se spriječiti nastajanje buke. Ispričavamo se mještanima zbog ove neugodnosti – poručili su iz T-coma. (md)

FOTO: NIKOLA WOLF