Internacionalna nogometna zvijezda obožava pomagati svom tastu u voćnjaku

Podravski list profile
Ima 34 godine, ali se potrošio na silnim treninzima i pripremama, a triput je operirao i koljena

Bojan Vručina, bivši igrač Slavena, danas igra u jednom austrijskom klubu, završava B licencu i trenira djecu u nogometnom centru Sveti Đurđ. A kad nije zaokupljen svim tim obvezama, slobodno vrijeme rado provodi u voćnjaku svog tasta, Pavla Kovačića, poznatog travara i čuvara starih voćnih sorti u Cvetkovcu, mjestu u općini Rasinja. Baš smo ga tamo zatekli i u četvrtak, pomagao je orezivati voćke.

– U osnovnoj školi bio sam predsjednik zadruge, cijelu smo Hrvatsku proputovali. Poljoprivreda je moja ljubav i ako nešto voliš, ništa ti nije teško.  Znanje ostaje za cijeli život – reći će Bojan Vručina.

Tast ga je naučio rezati voćke, pa mu pomaže i uživa na svježem zraku.

S tastom Pavlom Kovačićem

– Kad imam vremena prijepodne, dođem i pomognem. Lijepo mi je vani, a i dosta se toga nauči. I mami, djedu i susjedima, svima sam orezao voćke – pohvalio se Vručina. Odrastao je na selu i svega toga bio je lišen za vrijeme profesionalne nogometne karijere koju je proveo po treninzima, hotelima i karantenama. Riječ je o velikom odricanju.

– Ne sjećam se kad sam bio doma za sve te berbe, Svete nedjelje. Sve mi je to nedostajalo – reći će Vručina. Ima 34 godine, ali se potrošio na silnim treninzima i pripremama, a triput je operirao i koljena. Kaže, mogao bi još igrati prvu ligu, ali više ne može trenirati u toj mjeri. U voćnjaku Pavla Kovačića ne uživa samo on, već i njegova djeca, a na pitanje hoće li nastaviti tradiciju i naslijediti ga, samo se nasmiješio.

FOTO Mirela Ištvanović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti