Nova dekanica VGUK-a kod Rajna: Križevci će dobiti jahalište i nove štale

Kako doznajemo, križevački gradonačelnik Mario Rajn sastao se u Gradskoj upravi s novoizabranom dekanicom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marcelom Andreatom-Koren koja je na dužnost došla još početkom listopada. Tema je bila unapređenje suradnje između Grada Križevaca i Visokog gospodarskog učilišta za što su i gradonačelnik i dekanica istaknuli kako je svakako važno nastaviti dobru i dvosmjernu komunikaciju.

– Razgovaralo smo i o projektima u kojima trenutno sudjeluje VGUK s naglaskom na projekt EQUI EDU koji se temelji na dugoj tradiciji konjogojstva i konjičkog sporta u Hrvatskoj i Mađarskoj. Kroz projekt će biti razvijeni obrazovni sadržaji za studente i odrasle polaznike u području konjogojstva i konjičkog spora, a izradit će se i projektna dokumentacija za izgradnju jahališta, zatvorene hale, štale za konje i popratnih prostorija čime će se stvoriti preduvjeti za uspostavu regionalnog centra za konjogojstvo i konjički sport u Križevcima – naveli su u Gradu.

Na kraju radnog sastanka dekanica je uručila gradonačelniku kišobran s logom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a gradonačelnik je dekanici poklonio izvorni križevački suvenir Križevačku čunčanu čipku.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI