Nova ministrica za Podravski: Podravina će mi uvijek biti u srcu!

Podravski list profile

Podravina nakon dugo vremena ima nekoga u vrhu državne vlasti. Pitomačanka Vesna Bedeković (HDZ) u petak je u Hrvatskome saboru imenovana novom ministricom demografije i socijalne politike umjesto smijenjene Nade Murganić.

– Jooj, strpite se malo, još nisam ni preuzela resor. U svakom slučaju Podravina mi je u srcu i bit će tako dok ću obavljati ovu dužnost – kazala nam je V. Bedeković u subotu, a naš ju je poziv zatekao na povratku kući nakon nekoliko burnih i napornih dana.

Rođena je 1966. godine u Bjelovaru, osnovnu školu završila je u Pitomači, a srednju u Virovitici. Diplomirala je pedagogiju u Osijeku te magistrirala i doktorirala u Zagrebu. Radila je u osnovnoj školi u Kloštru Podravskom te osnovnoj i srednjoj školi u Pitomači, pa je bila pročelnica u Virovitičkoj županiji, a potom i dekanica visoke škole u Virovitici.

Nakon zadnjih parlamentarnih izbora ušla je u Sabor kao zamjena Tomislava Tolušića kad je otišao u Vladu. Dugogodišnja je koreografkinja i umjetnička voditeljica KUD-a Pitomačanka te demonstratorica izvornih podravskih pjesama, plesova i napjeva. Živi u Pitomači.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti